Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Shopping 14 mrt 2019

Uniek: dit is de enige vegan én 100 % ecologische krijtverf van Nederland

Niet alleen op gebied van voeding en kleding maken we steeds bewustere, duurzamere keuzes. Ook naar ons interieur kijken we tegenwoordig het liefst vanuit een duurzaam perspectief. Toen we hoorden van vegan krijtverf, ging ons duurzame hart dan ook sneller kloppen. Daar willen we meer van weten.

Ruim 10 jaar geleden startte interieurexpert Christel van Bragt een eigen verflijn, genaamd Amazona Krijtverf. Ze ontwikkelde een krijtverf op basis van natuurlijke grondstoffen. Er worden geen dierlijke producten in de krijtverf gebruikt, waardoor ‘ie hartstikke vegan is. Daarnaast is deze krijtverf ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar.

Daarnaast bevat Amazona Krijtverf ook geen weekmakers, geen oplosmiddelen of andere ongezonde stoffen. Hierdoor is de krijtverf 100 % ecologisch – iets wat uniek is in Nederland.

Natuurlijke kleurpigmenten

De vegan krijtverf bevat natuurlijke kleurpigmenten, waardoor er diepe en levendige kleuren op de muur ontstaan. Het leuke van een goede kalkverf is dat de kleur door de lichtinval op de muur verandert. Als de muur ‘s morgens kan genieten van een felle ochtendzon, zal hij er heel anders uitzien dan wanneer de muur aan het eind van de middag juist meer in de schaduw staat. Dit zorgt ervoor dat je telkens weer verrast wordt door de kleur van je muur.

Daarnaast is de dekking natuurlijk ontzettend belangrijk bij een goede verf. Gelukkig zit die dekking bij deze vegan krijtverf wel goed. Een goede dekking maakt een verf veelzijdig en gemakkelijk toepasbaar. Het is natuurlijk niet fijn om een muur meerdere keren te moeten schilderen omdat je er nog een onderlaag doorheen ziet.

Ook interessant: Je huis verven met dure verf, is dat het waard?

20 kleuren vegan krijtverf

De kleur van de muur is altijd een grote uitdaging. Ga je voor olijfgroen, toch liever een blauw-tint? Of laat je de koude kleuren voor wat ze zijn, en neig je meer naar warmere kleuren als rood en oranje? In dit artikel leggen we je graag uit welke kleur geschikt is voor welke ruimte.

Amazona Krijtverf is verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren. Deze kleuren hebben vrijwel allemaal een grijze gloed over zich heen, en drogen ultra mat op. Met inspirerende namen als Misty Taupe, Evergreen en Chocolat Chaud moet daar vast ook een mooie kleur voor jou tussen zitten. Amazona Krijtverf bestellen kan in de webshop.

Meer lezen over verf?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uniek: dit is de enige vegan én 100 % ecologische krijtverf van Nederland
Sluiten