Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 12 feb 2021

Van A tot Z een nieuw huis: voorkom deze veelgemaakte fouten in je interieur

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s rubriek je de weg. We hebben veelgemaakte fouten in het interieur onderzocht, zodat jij deze fouten niet hoeft te maken.

Het kan van alles zijn, van bepaalde kleurkeuzes tot aan meubels in bepaalde ruimtes. Door deze veelgemaakte fouten kan het zijn dat je interieur niet een geheel vormt en dat je niet jouw thuis kan maken van je huis.

Voorkom deze veelgemaakte fouten in je interieur

1. Meubels die niet goed passen in een ruimte

Door te grote meubels in een kleine ruimte, of te kleine meubels in een grote ruimte te plaatsen zorg je niet voor een goede evenwicht in huis. Neem daarom altijd de juiste afmetingen op en kies meubels uit die perfect in jouw interieur passen.

Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om meubels op maat te laten maken, zo weet je zeker dat alles goed past.

2. Je huis in de juiste volgorde inrichten

Wanneer je je huis inricht, is het belangrijk dat je dit op een logische volgorde doet. Kijk om te beginnen eens kritisch naar je huis. Zijn er keukenkastjes die niet goed sluiten, of zie je een barst in je muur? Begin dan eerst met deze klusjes.

Ga vervolgens verder met je vloeren en wanden, geef je grote meubelstukken en plek en ga verder met kleine meubelstukken, verlichting en accessoires.

In déze volgorde zou je je huis moeten inrichten (het is niet wat je denkt!)

3. Meubels tegen de muur plaatsen

Door je meubels tegen de muur te plaatsen beschadig je niet alleen je muren, ook de ruimte ziet er ineens een stuk kleiner uit. Zo kun je ervoor kiezen om je meubels centraal in je interieur te zetten. Bovendien zorgen meubels op poten er ook voor dat de ruimte er groter uitziet.

4. Weg met zichtbare snoeren

Kabels van verlichting, je laptop, oplader, televisie en keukenapparatuur staat niet bepaald mooi in je interieur. Je kunt je snoeren op verschillende manieren wegwerken. Zo kunnen ze in de muur geplaatst worden, kan je gebruikmaken van een kabelgoot of een stekkerdoos.

Loop je vast bij het inrichten van je huis? Probeer deze tips eens

5. Overdrijven met accessoires

Accessoires zijn leuk, je kan je huis er helemaal mee afmaken en ze voegen veel karakter en sfeer toe aan je huis. Toch kunnen ze ook de sfeer verpesten. Door te veel accessoires in huis te nemen zal de ruimte er straks overvol uitzien en dat is natuurlijk niet iets waar je op staat te wachten.

Maak dus bepaalde keuzes en hak knopen door. Je kan veel mooi vinden, maar niet álles wat je mooi vindt hoeft bij jou in huis te staan.

Wow! Dit tiny house kreeg een planten make-over en dat ziet er geweldig uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LibelleMetronieuws

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: voorkom deze veelgemaakte fouten in je interieur
Sluiten