Veel kleine muren in huis? Wij hebben handige stylingtips!

Als je compact woont, zijn de muren tussen de verschillende kamers altijd nét te klein om er een kast tegenaan te zetten. Zo blijft de ruimte ongebruikt, en dat is juist zo jammer als je in een wat kleiner huis woont! Roomed geeft je vijf stylingtips om optimaal gebruik te maken van jouw kleine muren.

Voor onderstaande ideeën heb je niet veel nodig, een beetje verf of wat mooie accessoires zijn vaak al genoeg. En een kleine muur kan zelfs functioneren als opbergplek!

Bron: Ikea

1. Keukengerei

Als je ook een kleine keuken hebt, kun je zo’n muur optimaal gebruiken om je keukengerei op te hangen. Schroef leuke potten met haken aan de muur en bewaar hierin je lepels en kruidenplanten. Scheelt meteen veel ruimte op je werkblad!

Bekijk deze Ikea hack voor de stappen naar een handig kruidenrek!

2. To do

Voor een handige to do list voor al je boodschappen is krijtbordverf een goede optie, maar je kunt ook heel makkelijk zelf iets maken. Koop een rol papier, bevestig deze aan een mooi touw en voilá, een super makkelijke DIY.

Bron: Fotolive

3. Geef kleur aan je huis!

Een muur in een hele felle kleur schilderen, dat durven we vaak niet, omdat we bang zijn dat we er snel op uitgekeken raken. En dan is zo’n muur overschilderen veel werk. Maar bij kleine muurtjes doe je dat in een handomdraai! Zo kan je vaker wisselen van kleur, en het geeft je huis meteen een andere uitstraling.

Bron: Tudomiudo

4. Werkplek voor de kleine kunstenaar

Want de mooiste kunst in huis is natuurlijk die van je kind en voor kinderen is er niets leukers dan tekenen op de muren.

5. Stoel of kruk als object

Een kruk is om op te zitten, maar kan ook een mooi object zijn in je interieur. Kleine muurtjes lenen zich daar prima voor. Je hoeft hiervoor niet persé een nisje te hebben als op bovenstaande foto. Koop wat mooie lijsten en prints, maak een bijzondere boekenplank, en maak er een gezellig plekje van!

Heb je de smaak te pakken en ben je benieuwd naar meer tips voor jouw kleine appartement of huis?
>> 5 ideeën voor de kleinste kamer in huis

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Veel kleine muren in huis? Wij hebben handige stylingtips!
Sluiten