Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 15 sep 2020

6 briljante Vaseline tricks voor in huis (en dus niet alleen voor je droge huid)

Vaseline, wie heeft het niet in huis? De alom bekende pot petroleum jelly werd in 1859 voor het eerst op de markt gebracht door de jonge apotheker Robert Chesebrough en staat sindsdien bekend als hèt middel voor een zuivere en zachte huid. Maar wist je dat Vaseline ook voor heel andere doeleinden gebruikt kan worden?

Zo kan Vaseline bijvoorbeeld heel nuttig zijn in het huishouden. Wij zetten de meest briljante tricks op een rijtje.

6 hacks met Vaseline die je wilt weten

1. Kaarsvet verwijderen

Heb jij ook altijd zo’n hekel aan die stompjes kaarsvet in kandelaars? Smeer voortaan eerst wat Vaseline in de kandelaar voordat je de kaars erin zet en dat probleem is opgelost. Je haalt de opgedroogde stompjes er op die manier namelijk zó uit.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

2. Kringen in hout

Kringen in je houten tafelblad door glazen en kopjes? Smeer er een beetje Vaseline op, laat het een nachtje intrekken en veeg het de volgende dag af. Als de schade niet al te erg is, kan Vaseline de oplossing zijn.

3. Krakende scharnieren

Gaan de kastdeurtjes niet meer zo goed open of kraakt het behoorlijk? Check eerst of de schroeven aangedraaid zijn. Als dat het geval is, smeer de scharnieren in met Vaseline en het kraken komt sowieso tot een einde.

Tegels en voegen schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn

4. Bevroren sleutelgat

Tijdens heftige winters willen sloten van auto’s en fietsen nog weleens dichtvriezen. Dit voorkom je door de sleutelgaten voor die ijskoude nachten alvast in te smeren met Vaseline. Vaseline bevriest niet zo snel, dus jouw sloten ook niet meer.

Last van mieren in de keuken? Vaak zie je dat mieren de etensbakjes van je huisdieren weten te vinden. De oplossing: smeer een beetje Vaseline rondom de voederbak en de mieren zullen echt niet in de buurt van het eten kunnen komen.

6. Stroeve rails

Rails van lades of gordijnen kunnen soms een beetje stroef worden. Smeer de rails in met een beetje Vaseline en het loopt weer als gesmeerd.

Schoonmaken met groene zeep: goedkoop én milieuvriendelijk

Meer verrassende schoonmaaktips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 briljante Vaseline tricks voor in huis (en dus niet alleen voor je droge huid)
Sluiten