Vanbuiten gewoon een garage, maar vanbinnen..

Wie vanaf de straat naar dit gebouw kijkt, zou niet raden wat er achter die grote garagedeur schuilgaat. Van buitenaf gezien lijkt dit namelijk een doodgewone garage, maar eenmaal binnen wordt je verrast door een ontzettend gave loft. En kun je haast niet geloven dat hier vroeger auto’s gerepareerd werden.

Architect Richard Smith is verantwoordelijk voor de make-over van dit stoere pand in Sydney. Slechts aan de buitenkant en vorm van het gebouw kun je afleiden dat het voorheen een autogarage was.

Vanbuiten gewoon een garage, maar vanbinnen..
pakhuis-sydney2
pakhuis-sydney12

Het huis is ingericht als een loft. Alles bevindt zich eigenlijk in één ruimte en de slaapkamer zit achter de keukenwand verscholen. Op die manier is de slaapruimte wel betrokken bij de rest van het huis, maar heb je er toch net even wat privacy.

garage

Hoewel een betonnen vloer onwijs gaaf is als je van een industrieel interieur houdt, kan het soms ook net iets te kil worden. Een goede tip: leg een vloerkleed met warme tinten (zoals kelims met roodtinten) op de grond om de ruimte aan te kleden.

pakhuis-sydney123
pakhuis-sydney

Terwijl het normaal gesproken in een garage behoorlijk donker kan zijn, is dit huis juist bijzonder licht. Dat komt door de wit geschilderde bakstenen muren en de redelijk grote ramen.

pakhuis-sydney4
roomed-pakhuis-garage1

Meer van dit soort artikelen? Wij kwamen nog vijf oude garages tegen, die omgebouwd zijn tot te gekke woningen.

Fotografie door Shirin Town & Aimee Crouch.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Vanbuiten gewoon een garage, maar vanbinnen..
Sluiten