Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 22 jun 2016

Vanaf nu kun je het Rijksmuseum bezoeken via Google

Wie nog steeds een bezoekje moet brengen aan het (inmiddels al even vernieuwde) Rijksmuseum kan rustig thuis blijven. Vanaf nu is het museum namelijk gewoon online te bezoeken via Google! Met de functie Google Streetview kun je het gebouw niet alleen vanbuiten bekijken, maar ook vanbinnen. Meer dan 200.000 kunstwerken zijn via Google te bezichtigen en daarmee is het Rijks het grootste museum op Google Cultural Institute.

Een groot deel van de Rijks collectie was al online te bekijken, maar op Google kun je dankzij VR dus ook daadwerkelijk door het museum ‘wandelen’.

Ook kun je via Google vijf digitale tentoonstelling bekijken en meer leren over de kunstenaar en de werken. Zo kun je de schilderijen van Jan Steen ontdekken, meer leren over de details van de Nachtwacht en kom je meer te weten over de meesterwerken van Johannes Vermeer. Op Google staan maar liefst 35 grote werken van Vermeer, waaronder vier die in het Rijksmuseum hangen. Verder is er online ook een tentoonstelling van Rembrandt én Joannes Lutma, een Nederlandse goudsmit. Benieuwd? Breng het museum een bezoekje!

Wij vinden het in elk geval heel goed dat kunst op zo’n manier toegankelijk wordt voor iedereen!

Reageer op artikel:
Vanaf nu kun je het Rijksmuseum bezoeken via Google
Sluiten