Vanaf deze minimalistische toren in Zuid-Korea heb je een geweldig uitzicht

Plekken met een adembenemend uitzicht, wie is er niet dol op? Eerder schreven we al over dit huis dat gebouwd is voor the view. Vanaf deze toren in Zuid-Korea heb je ook een prachtig uitzicht op de omgeving. We kunnen ons goed voorstellen dat we hier elke avond zouden zitten, kijkend naar de zee van lichtjes beneden. En niet alleen het uitzicht is adembenemend. De toren, ontworpen door ADDarchi Architects Group, is ook waanzinnig cool door de opvallende en minimalistische uitstraling.

De kracht van deze toren is natuurlijk de unieke locatie. De dorpsbewoners vonden dat ook en hebben daarom de toren laten bouwen. Ze vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van het fantastische uitzicht. Doordat de toren is gebouwd langs een wandelroute, is het een ideale bestemming voor een stevige wandeling. Wandelaars kunnen er even uitrusten en natuurlijk de toren beklimmen om daarna te genieten van het prachtige uitzicht.

Door het minimalistische ontwerp en het unieke uitzicht is deze toren een nieuw iconisch gebouw geworden voor het dorp. En dat is een goede ontwikkeling, want dit zorgt ervoor dat het dorp positief in de spotlights komt te staan. Het bewijs dat architectuur ook een hele mooie maatschappelijke functie kan hebben!

Dat deze toren op palen staat is natuurlijk heel gaaf! De architecten hebben hiervoor gekozen omdat ze het terrein zo min mogelijk wilden aantasten. Wij schreven al eerder over dit gave huis in Australië, dat gebouwd is op palen om het te beschermen tegen overstromingen.

De minimalistische stijl van het interieur leidt niet af van het prachtige uitzicht en laat iedereen nog meer genieten van de omgeving. De zwarte wenteltrap vinden wij heel gaaf! Het zwart contrasteert goed met het lichte interieur. Als jouw interieur ook heel licht is kan het toevoegen van donkere elementen heel goed werken. Zo maak je jouw interieur spannender en zorg je ook voor meer diepte.

Benieuwd naar meer bijzondere architectuur?

Reageer op artikel:
Vanaf deze minimalistische toren in Zuid-Korea heb je een geweldig uitzicht
Sluiten