Vanaf de weg zie je niet hoe gigantisch dit moderne country house is

Vanaf de weg kun je allicht een kleine glimp opvangen van het zwembad. Dat doet natuurlijk wel vermoeden dat hier een fijn stekje ligt, maar dat het country house zo groot is, kun je bij aankomst niet direct zien. Het huis is van een jonge familie en ligt nabij Sao Paulo, Brazilië. Behalve het zwembad beschikt het huis over een geweldig uitzicht. De architecten ontwierpen het huis dan ook zo dat de bewoners daar optimaal van kunnen genieten. Vanaf elke plek.

De ontwerpers lieten gigantische ramen in het huis plaatsen, die helemaal geopend kunnen worden, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten lijken te verdwijnen.

Zowel vanaf het terras bij het zwembad als vanuit huis hebben de bewoners een waanzinnig uitzicht over de landelijke omgeving.

Alle gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich beneden. Op de bovenverdieping van het country house bevinden zich de slaap- en logeerkamers.

Omdat de zon nogal fel kan zijn, zorgden de ontwerpers voor genoeg schaduw. Beneden doen zij dat door een overhangende constructie te installeren, die zowel binnen als buiten beschermt tegen het zonlicht.

Boven, in de slaapkamer, wordt de ruimte met zonwering beschermd tegen de warme zon.

In het midden van het huis plaatsten de architecten een houten blok. Hierin maakten zij het trappenhuis, wat duidelijk zichtbaar is door het enorme raam. Kijk maar even naar onderstaande afbeelding.

Vond je dit huis in de natuur cool? Onlangs richtte topmodel Kate Moss een country house in en dat ziet er nu zo uit.

www.contemporist.com