Van zolderkamer naar stijlvol appartementje van 15 vierkante meter

Als je ons vraagt naar de huizen waar wij nou echt veel van opsteken, dan zijn het altijd de kleinste appartementen. Daar vinden we vaak de meest geniale oplossingen om ruimte te besparen en daar leer je nu eenmaal veel van. Ook deze zolderkamer in Parijs heeft zo’n te gekke verborgen feature. Het idee kwam van Batiik Studio, die de verdieping een complete make-over gaven. Toen zij hier voor het eerst binnenkwamen, zag het er namelijk alles behalve stijlvol uit.

Het was een hokkerige ruimte met schrootjes en weinig licht, waar de elektriciteitssnoeren overhoop lagen. Die schrootjes werden meteen verwijderd evenals de schotjes, waardoor de ruimte open werd en ook direct een stuk lichter. Hieronder volgen eerst de before foto’s en daarna zie je de after beelden.

batiikstudio-romain-20-600x1067
batiikstudio-romain-19-600x338
zolderkamer

Er zijn meerdere tricks om een kleine ruimte groter te doen lijken. Één daarvan is het gebruik van lichte kleuren. Hier is opvallend genoeg toch gekozen om een deel van de kamer donker te schilderen en juist omdat de rest van de ruimte zo licht is, pakt dit heel goed uit. De donkere box waar de badkamer in zit vormt juist een spannend contrast en het gave is dat een deel van de koffietafel ook nog meegenomen is in dezelfde kleur verf.

batiikstudio-romain-12-600x400
batiikstudio-romain-14-600x900
batiikstudio-romain-15-600x900
batiikstudio-romain-13-600x400

De keuken plaatsten de ontwerpers aan één kant van de zolderkamer zodat de badkamer vergroot kon worden. Naast de badkamer is zelfs nog ruimte voor een kleine home-office. Zo zie je maar dat ook in de meest kleine woningen plek gemaakt kan worden om te werken.

Tip: zo creëer je de perfecte home office in een klein hoekje

batiikstudio-romain-02-600x400
batiikstudio-romain-03-600x400

Het meest slimme aan het ontwerp van deze vernieuwde zolderkamer is misschien wel de keuken en het bed. De keuken is namelijk verhoogd zodat het bed onder de keukenvloer geschoven kan worden als een lade wanneer het niet gebruikt wordt.

batiikstudio-romain-05-600x400
batiikstudio-romain-11-600x400

Overdag kan het bed uiteraard ook als bank functioneren, maar zodra het etenstijd is kun je het bed dus gemakkelijk onder de keukenvloer schuiven. Dan klap je de bar open en zet je de krukken aan het blad.

batiikstudio-romain-01
batiikstudio-romain-16-600x400

MEER LEZEN
Ook deze Parijse Zolderkamer kreeg een fantastische make-over. Woon je zelf in een studio? Check dan even deze vijf tips voor een goede indeling.

design-milk.com

Reageer op artikel:
Van zolderkamer naar stijlvol appartementje van 15 vierkante meter
Sluiten