Hannah Westra
Hannah Westra Compact Wonen 18 okt 2015

Van vierkamerappartement naar compact tweekamerappartement

Gelijkvloers wonen is geen uitdaging als de woonruimte logisch is ingericht. Maar als zo’n compact appartement in verschillende kleine ruimtes is opgedeeld, kan dit wel benauwend aanvoelen. Dat was precies het probleem in dit appartement in Barcelona, en daarom bouwden de architecten van Nook Architects het om van vierkamerappartement naar compact tweekamerappartement.

Het klinkt misschien handiger om vier kamers te hebben, maar in dit geval is voelt het appartement een stuk groter aan met twee kamers. Eén voordeel: doordat het plafond vrij hoog is, was het geen probleem om een tussenverdieping als soort derde ruimte te maken.

Open sfeer

Het appartement bestaat nu dus uit twee ruimtes: een grote leefkeuken en een ruimte die als slaap-, kleed- en woonkamer functioneert. Daarnaast heeft het appartement een balkon, een extra wastafel naast de slaapkamer en een kleine badkamer naast het leefgedeelte. Om de sfeer zo open mogelijk te houden, zijn er geen deuren tussen de leefruimtes geplaatst. Hierdoor staan alle ruimtes met elkaar in verbinding. Onder de tussenverdieping hangt een gordijn die als room divider gebruikt kan worden om meer privacy te creëren. Nog meer handige tips voor in een kleine ruimte? Je leest ze hier.

Leuk detail: voor zoveel mogelijk eenheid lieten de architecten overal in het appartement geel geverfd hout terugkomen. Datzelfde deden ze met de lichte kleur blauw. De muur is heel strategisch maar half geverfd. Wist je dat het plafond door een tweekleurige muur hoger lijkt? Uiteraard is dit ook een handig trucje als je niet kunt kiezen tussen twee kleuren. In dit artikel geven we je nog meer tips om een kleine kamer groter te laten voelen.

Door de muren weg te breken is er nu plek voor een fijne grote woonkeuken. De honingraat tegelvloer bij het keukenblok geeft toch een soort scheiding aan in de ruimte, maar het blijft wel een geheel.

>> Dit is hét geheim achter een tijdloze keuken en zo pas je het toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.nookarchitects.com

Reageer op artikel:
Van vierkamerappartement naar compact tweekamerappartement
Sluiten