Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 februari 2016

Van vervallen boerderij naar prachtig vakantiehuis

Dit prachtige vakantiehuis staat in de Sloveense Alpen en heeft een behoorlijke transformatie ondergaan! Het idee van de architecten van OFIS was om het houten exterieur helemaal intact te laten en alleen het interieur te veranderen. En dat heeft goed uitgepakt, want het zorgt voor een bijzonder contrast tussen oud en nieuw.

Haal jij – net als wij – altijd veel inspiratie uit zulke grote verbouwingen? Check dan ook even deze fijne boerderij in Engeland.

De oude boerderij is bijna niet meer te herkennen! De buitenkant kon intact worden gehouden door de compleet nieuwe houten binnenkant. Het oude donkere hout en het nieuwe lichte interieur zorgen voor een prachtig contrast. De plafonds en oude wanden zijn betimmerd met vurenhout uit de omgeving, en deze constructie houdt het oude exterieur als het ware overeind. Door het lichte hout overal toe te passen krijgt het huis en heel rustige en serene look. Om een houten huis een meer industriële look te geven heb je eigenlijk maar één toevoeging nodig: beton! Bekijk voor meer inspiratie eens dit prachtige huis dat de gouden combinatie van hout en beton laat zien.

Hoewel je van de binnenkant niet zou zeggen dat dit vakantiehuis ooit een oude, vervallen boerderij was, zijn er toch nog veel originele elementen aanwezig. De gehele constructie van het huis is namelijk hetzelfde gebleven en de balkenconstructie ziet er te gek uit nu het helemaal is opgeknapt. De kruislingse vormen komen terug in het gehele huis.

Om meer ruimte te creëren voor de slaapkamer, badkamer en guestroom is er een grote vliering gebouwd. Door in deze verschillende kamers overal hetzelfde materiaal te gebruiken, is het huis helemaal in balans. Leuk detail: in de masterbedroom zijn de wanden opgeleukt met schilderijen van de oude balkenconstructie!

>> Infographic: de guideline naar een perfecte gallery wall

Benieuwd naar meer architectonische hoogstandjes? Bekijk dan ook eens dit coole vakantiehuisje in de Alpen, dat bijna geheel onder de grond is gebouwd.

www.ofis-a.si

Reageer op artikel:
Van vervallen boerderij naar prachtig vakantiehuis
Sluiten