Van twee appartementen naar één modern huis

Een stel uit Parijs woonde voor een paar maanden met hun 3 kinderen in een klein appartementje in Parijs. Maar, met een goede reden! Ze kochten namelijk ook het appartement op de verdieping erboven, zodat ze de twee appartementen konden samenvoegen tot één modern huis. Het resultaat? Te gek! Van het onderste appartement maakten ze vier grote slaapkamers met badkamers en het appartement op de zevende verdieping werd een grote open woonkamer met keuken. Wat een cool project!

Het huis ziet er echt fantastisch uit, maar wij zijn vooral fan van de super slimme indeling! Architecten Ulli Heckman en Eitan Hammer waren hiervoor verantwoordelijk.

Door het tweede appartement bij de woning te betrekken heeft het gezin nu een behoorlijk grote woonkamer. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer met een gedeelde badkamer gekregen en de ouders een luxe master bedroom.

De keuken en de woonkamer worden van elkaar gescheiden door een grote kastenwand. Op die manier blijft de eettafel toch onderdeel van de woonkamer. De twee ruimtes worden niet alleen door de kastenwand gescheiden, maar ook door de verschillende vloeren. Een erg handige manier als je liever geen muren wilt plaatsen!

>> 7x alternatieven voor muren in een eenkamerappartement of loft

De grijze kastenwand is onderdeel van de keuken en zorgt voor genoeg opbergplek zodat er geen kasten boven het aanrechtblad nodig zijn: een handige designer trick voor een loft-achtige uitstraling.

De ruimte boven de trap wordt super goed gebruikt. Van hetzelfde hout is een grote inbouwkast gemaakt, met genoeg ruimte voor de boekenverzameling. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het stylen van jouw open kast? Bekijk dan even dit artikel.

De kinderen delen een grote badkamer. De kleine vierkante tegels zijn een leuke verandering na alle metro tegels die we tegenwoordig vaak voorbij zien komen. Lijkt jou dit ook wel wat? Bekijk dan eens onze inspiratie voor een iets meer grafische variant, de hexagontegel.

En dan.. de master bedroom. Deze grote slaapkamer heeft een grote open badkamer met ligbad. Om de badkamer toch iets te scheiden van de slaapkamer is er een klein muurtje in de kamer gezet, waar de wastafels en het bad achter schuil gaan. Slim!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Van twee appartementen naar één modern huis
Sluiten