Van oude zuivelfabriek naar fantastisch woonhuis

Ja hoor.. we hebben weer een te gek huis gevonden waar we zó zouden intrekken als het kon. Deze zuivelfabriek in Barcelona is al sinds 1985 niet meer in gebruik, maar Marc Mazeres zag de potentie van het gebouw en schakelde architect Lluis Corbella in om van het vervallen gebouw zijn droomhuis te maken.

Het doel van Mazeres, zelf ook architect, was om de zuivelfabriek om te toveren tot fijn familiehuis waarbij de charme en de authentieke elementen van de fabriek bewaard zouden blijven. Dat is zeker gelukt. Kijk maar even mee..

Een oude fabriek verbouwen tot droomhuis

Het renoveren bleek een lastige klus: de constructie van de fabriek moest volledig gestabiliseerd worden zodat het prachtige dak en de grote stenen pilaar in het midden behouden konden worden.

De originele verdieping werd compleet verwijderd. Daarvoor in de plaats staan nu metalen dragers en houten balken. Hiermee zijn er verschillende kamers geconstrueerd, waardoor de nieuwe slaapkamers met elkaar én met de woonkamer in verbinding staan. Hierdoor krijgt het huis de sfeer van een loft: open en ruimtelijk.

Wat een droomkeuken! Het aanrecht beslaat de de gehele wand van de zuivelfabriek. De strakke witte kasten worden perfect gecombineerd met het metalen dak. Ondanks het vrij lage plafond voelt de keuken toch ruimtelijk en groot aan, mede door de immense ramen aan de zijkant van het pand.

De masterbedroom heeft een heerlijke open badkamer. Of toch niet? De badkamer wordt gescheiden door middel van een glazen wand. Ideaal als het idee van een open badkamer je wel aanstaat, maar je toch wordt tegengehouden door de nadelen. Met zo’n glazen tussenwand heb je geen last van vocht, maar creëer je toch een ruimtelijke slaapkamer slash badkamer.

Ben je toch wel benieuwd hoe een bad ín de slaapkamer er uit ziet? Wij zetten de mooiste voorbeelden op een rij.

En alsof het fantastische huis met grote ramen nog niet genoeg is, er is ook nog een tuin (met zwembad!) When can we move in?

Bekijk ook eens deze oude fabrieken

Fotografie door Lluís Corbella en Eva Cotman.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Van oude zuivelfabriek naar fantastisch woonhuis
Sluiten