Van oude verlaten schuur naar modern huis met open indeling

Kun je je voorstellen dat deze prachtige woning eerst een oude, verlaten schuur was? Een deel van de schuur was door een aardbeving behoorlijk aangetast. Architectenbureau Archiplan Studio slaagde er in om de schuur om te toveren tot prachtig modern huis. Er zijn fijne lichte materialen gebruikt, zoals hout en glas. Dit in combinatie met de bijzondere open indeling zorgt er voor dat dit huis een ruimtelijke uitstraling heeft.

Ben je benieuwd hoe je in een klein appartementje ook meer ruimtelijkheid kan creëren? Bekijk dan eens deze binnenkijker voor tips en inspiratie.

Door de verticale houten latten wordt de hoogte van het huis extra geaccentueerd. Rondom het huis is een prachtig terras van vergrijsd hout gemaakt. Door de verschillende houtsoorten en de natuurlijke tint van de muren heeft het huis de uitstraling van een hut, maar dan wel op een moderne manier!

Net als de architectuur heeft het huis ook een prachtig modern interieur. Wij vinden vooral de keuken heel bijzonder: de zwevende kasten zorgen voor een luchtige uitstraling die perfect past bij zo’n heerlijk modern huis als dit.

>> Deze multifunctionele meubels zijn gemaakt om je fiets te stallen

De glad gestuukte muren passen prachtig bij de lichte houten vloer. De moderne trap zit verstopt achter een smalle muur. Ook dit ontwerp is weer heel luchtig: door de muur een kleine onderbreking te geven kun je een stuk van de trap zien. Dit geeft de woonkamer een ruimtelijk effect.

De eerste verdieping heeft net zo’n fijn hoog plafond als de begane grond. Maar hier is het plafond wel uitgerust met de originele balken en dat geeft de kamers toch wel echt een bijzondere look! Ook hier speelt ruimtelijkheid en luchtigheid een hoofdrol. Vanaf de badkamer kun je door middel van een glazen balustrade helemaal doorkijken naar beneden.

Benieuwd naar nog meer verbouwde schuren? Bekijk dan ook eens deze oude schuur die altijd werd gebruikt voor wilde feestjes, maar nu is verbouwd tot prachtig woonhuis.

homeworlddesign.com

Reageer op artikel:
Van oude verlaten schuur naar modern huis met open indeling
Sluiten