Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 20 februari 2018

Zo mooi: van oude houtzagerij naar modern huis met glazen pui

Een koppel in Melbourne werd verliefd op de architectuur van een oude zagerij en schakelde BG Architecture in om er een modern huis van te maken. Dat zij op slag verliefd werden snappen wij wel: de zagerij en bijbehorende winkel hebben ten eerste vanbinnen prachtige ‘open’ architectuur en buiten bestaat één van de gevels uit een groot glazen pui. Cool!

Om de authenticiteit van het gebouw te behouden, bleven veel oude elementen intact. Het moderne interieur zorgt voor een prachtig contrast!

modern huis
modern huis

De glazen kas zorgt ervoor dat de woonkamer eigenlijk twee keer zo groot wordt. Door de glazen omheining kan de tuin ook betrokken worden bij de woonkamer. De originele granieten vloer en de bakstenen muren zijn grondig schoongemaakt, maar er is bewust gekozen om deze twee authentieke elementen te behouden. De bakstenen muur past prachtig bij het moderne interieur.

>> Dit is hét alternatief voor een te gekke bakstenen muur

modern huis
modern huis

Om de keuken van de woonkamer te scheiden is er een grote witte kast gemaakt. Deze kast reikt niet helemaal tot het plafond, want dat zou natuurlijk zonde zijn van de mooie balkenconstructie! Omdat er nog flink wat ruimte tussen zit, konden de balken blijven zitten en daarnaast zorgt het ook voor een ruimtelijk effect.

Heb jij zelf ook een huis met zo’n prachtig hoog plafond? Wij geven je tips die je zullen helpen met de decoratie, lees ze hier!

modern huis
modern huis

Melbourne is een van de creatiefste steden van Australië, dus het is niet gek dat daar de mooiste huizen te vinden zijn. Bekijk ook eens deze architectonische hoogstandjes:

www.revistaad.es

Reageer op artikel:
Zo mooi: van oude houtzagerij naar modern huis met glazen pui
Sluiten