Van oude flat naar licht familiehuis met en wel héél open indeling

Een koppel met twee jonge kinderen kocht een verdieping in een oude flat in Tokyo met het doel om de gehele verdieping te verbouwen en te renoveren naar een fijn familiehuis. Om dit klusje te klaren schakelden ze architect Masatoshi Hirai in. Het ontwerp kreeg de toepasselijke naam Team Living House. De indeling van het huis is namelijk helemaal open, zodat de familie veel gezamenlijke ruimtes heeft. Jep, zélfs de slaapkamer!

Benieuwd naar meer Japanse architectuur? Dit bijzondere huis in Tokyo is helemaal op maat gemaakt, maar wel met kant-en-klare bouwmaterialen.

Eigenlijk heeft het hele huis een open indeling. Niet alleen omdat de meeste ruimtes gezamenlijk worden gebruikt, maar ook omdat de ruimtes allemaal op elkaar aansluiten. De slaapkamer is de enige ruimte in het huis dat door middel van een schuifdeur volledig kan worden afgesloten. De zonnige keuken is ruim opgezet, met uitzicht over het dakterras.

De eettafel zit verstopt in de vloer en dat geeft een wel heel cool effect aan de ruimte. Om deze tafel te creëren is de vloer ongeveer een meter verhoogd. Bijkomend voordeel: met zo’n tafel heb je geen stoelen nodig. De vloer functioneert als bank.

De ruimte met de verstopte tafel wordt dus gebruikt als huiskamer, maar er is nog een ruimte in het familiehuis die wordt gebruikt als gezamenlijke ruimte. De bath-living is een combinatie van een fijne badkamer – waar uiteraard de douche en het toilet wél gescheiden zijn – en een rustgevende relaxplek.

MEER LEZEN?
De kamers van dit fantastische huis in Japan vormen een gezellig dorpje van kleine huisjes en dit prachtige huis is heerlijk licht door het gebruik van transparante golfplaten.

www.dezeen.com