Van oude brandweerkazerne tot creatief woonhuis

Oorspronkelijk een brandweerkazerne, later een bijgebouw van een school, een radio-communicatie plek en nu – vele jaren later – een huis. Al die tijd stond het gebouw in Alabama te wachten tot een creatief koppel er een originele draai aan zou geven en dat gebeurde gelukkig. Een architect en een landschapsontwerper vonden in dit gebouw de ultieme werk- en wooncombinatie, die zij zochten en gaven de oude brandweerkazerne een gave make-over.

Op de begane grond maakten zij een atelier, waar zij in hun vrije tijd kunnen schilderen; op de bovenverdieping werd een woonruimte gecreëerd.

Het interieur is veelal antiek en het huis staat vol kunst. Een leuk idee spotten we in de slaapkamer, waar de muren behangen zijn met bladzijden uit een encyclopedie.

De tuin is ook echt geweldig, maar dat kun je uiteraard wel verwachten met een landschapsontwerper als eigenaar!

Eerder zagen we ook een oud brandweerstation dat een totaal andere make-over kreeg.

curbed.com