Van garage tot stijlvol woonhuis in Amsterdam

Wauw, zoveel licht in een huis dat vroeger een garage was, lijkt haast onmogelijk. Maar door de plafondramen en het vele wit is deze woning in Amsterdam alles behalve een donker hol.

Minimalistisch en strak design kenmerkt dit huis met een open en ruime sfeer. Het Nederlandse i29 interior architects maakte van de oude garage een woning met weinig deuren, waar alle ruimtes vloeiend in elkaar overlopen.

roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-7
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-9
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-1

Het kleurenpalet bestaat uit zwart en wit, veel hout en een lichtgrijze vloer. De enige elementen, die buiten deze kleuren vallen zijn de groene bank, de schilderijen aan de wand en het tapijt, dat speciaal ontworpen is voor dit huis.

roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-2
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-3
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-4
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-5
roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-6

Met twee treden kom je van de living in de minimalistische keuken met een ontzettend gaaf kookeiland met geïntegreerd fornuis. Alle opbergruimte gaat subtiel verborgen achter houten inbouwkasten. De combinatie hout en zwart zet zich voort in de woonkamer waar een zwarte haard verscholen zit in de houten wand.

roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-8
roomed-garage-amsterdam-binnenkijker

De ontwerpers hebben heel slim een patio gemaakt tussen de slaapkamer en de woonruimten zodat de bewoners daar voldoende privacy hebben.

roomed-binnenkijker-garage-amsterdam-10
Reageer op artikel:
Van garage tot stijlvol woonhuis in Amsterdam
Sluiten