Van cottage naar modern huis in Frankrijk

Dit huis in Frankrijk staat middenin de bossen, aan de rand van de toeristische stad Nice. De bewoners hebben zo de keuze tussen de rust van de natuur of de drukte en gezelligheid van de Franse Rivièra. Naast de ligging, is ook het huis zelf bijzonder. De oorspronkelijke cottage is volledig gerenoveerd door Cyril Chênebeau. De architect gaf het huis een bijzondere look door vlakverdelingen met verschillende materialen.

Hoewel het interieur van het huis voornamelijk bestaat uit beton, is de buitenkant opgebouwd uit verschillende materialen. Het hoogste gedeelte is gezandstraald en heeft een dieprode kleur, het middelste gedeelte bestaat uit een volume van beton en naast de cottage loopt de stenen muur helemaal door naast het pad.

Van de oude cottage zie je niet veel terug. Enkel de grote bakstenen geven nog een historisch karakter aan het kavel. Het rode exterieur doet ons erg denken aan de kenmerkende architectuur van Zweedse huizen.

In het dieprode gedeelte zit de woonkamer. Het hoge plafond zorgt voor een open sfeer.

De keuken zit in het betonnen deel van het huis. Er zijn verschillende soorten hout met elkaar gecombineerd, waardoor het moderne huis toch nog de uitstraling heeft van een cottage. De keukenkastjes dienen hier tevens als trap naar boven.

>> 7x bijzondere trappen in huizen en openbare ruimtes

Bekijk ook: Dit familiehuis laat de gouden combinatie van beton en hout zien

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Van cottage naar modern huis in Frankrijk
Sluiten