Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur augustus 22, 2015

Van buitenaf zie je niet hoe gaaf dit blok beton eigenlijk is

Ergens in Chili ligt een onopvallend blok beton verscholen in een berg. Als je het bouwsel eenmaal ontdekt, wekt het wel je interesse. Maar toch kun je van buitenaf nog niet inschatten hoe gaaf dit betonnen gebouwtje eigenlijk echt is. Het gebouw is een ontwerp van Felipe Assadi. Zij maakten het als uitbreiding van het betonnen huis dat tevens op die berg in Chili ligt.

De aanbouw wordt gebruikt als atelier en wij kunnen heel goed begrijpen waarom. Met zo’n waanzinnig uitzicht kun je toch eindeloos schilderen? Wij kunnen ons zo voorstellen dat je inspiratie nooit op zal raken in zo’n rustgevende omgeving.

Zoals je ziet is één wand helemaal van glas waardoor je vanuit het atelier een waanzinnig uitzicht hebt over zee. Heb jij ook een onwijs mooi uitzicht vanuit je venster? Zó geniet je er optimaal van.

Het gebouw doet ons een beetje denken aan een eerder atelier dat wij zagen in Ecuador met een betonnen basis en een glazen huis op de hei. Wil je ook zo’n artistieke look in huis? Kijk dan even naar dit artikel voor inspiratie.

Vond je dit te gek? Dan ga je dit blok beton in een berg ook onwijs gaaf vinden. Het heeft namelijk een zwembad als dak!

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Van buitenaf zie je niet hoe gaaf dit blok beton eigenlijk is
Sluiten