Van boterfabriek naar fantastische loft met te gekke wenteltrap

Leegstaande pakhuizen en fabrieken worden steeds vaker omgebouwd tot woonhuizen. Bij zo’n renovatie wordt vaak zoveel mogelijk van de oude structuur en feel behouden. Een stoer en industrieel pand is dan meestal het resultaat, maar bij deze voormalige boterfabriek in Melbourne is gekozen voor een hele andere aanpak.

De eigenaars schakelden AA architects in om het gebouw om te toveren tot woning en wij moeten zeggen dat we versteld staan van de prachtige ruimte. Hoewel het jammer is dat we niet kunnen zien hoe de boterfabriek er eerst uitzag – letterlijk geen enkel element in huis verwijst naar dit verleden – moeten we toegeven dat het resultaat wel waanzinnig is. Kijk maar even mee..

In plaats van stoere bakstenen muren – die je normaal gesproken bij omgebouwde fabriekspanden spot – kozen de architecten hier voor een geheel wit interieur. Daardoor is de loft een heerlijk open en lichte ruimte. De gigantische ramen dragen uiteraard ook bij aan die lichte ambiance.

Eye-catcher in de loft is absoluut de enorme wenteltrap, die middenin het huis staat. Deze verbindt de woonkamer en keuken met de privé ruimtes: twee slaapkamers, een badkamer en een studio.

>> 7x bijzondere trappen in huizen en openbare ruimtes

Hoe gaaf is die keuken met marmeren blad!? Hoewel marmer al een tijdje trending is, zijn we nog steeds niet uitgekeken op dit materiaal. Vooral in de keuken geeft het een bijzonder gaaf effect. Ook zo gek op marmer? Bekijk deze shop the look voor meer marmer in de keuken!

In tegenstelling tot de boterfabriek werd bij de renovatie van onderstaande fabriek wél het industriële karakter behouden. Bekijk het artikel hier.

www.aaarchitects.com.au

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Van boterfabriek naar fantastische loft met te gekke wenteltrap
Sluiten