Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 4 februari 2016

Van boerderij naar modern woonhuis in Australië

Boerderijen gaan ook mee met de tijd en daar is deze pas gerenoveerde boerderij in Australië het perfecte voorbeeld van. Voor de make-over schakelden de eigenaars Canny architects in. Deze architecten ontwierpen eerder al een huis met zwembad inclusief eiland. Je begrijpt dat we met deze voorkennis van zo’n architectenbureau wel iets bijzonders verwachten.

Wederom zorgden de architecten voor een zwembad in de tuin, maar de echte eye-catcher bevindt zich deze keer – wat ons betreft – in huis en niet in de tuin.

Het bijzondere design van de entree valt ons direct op. Eigenlijk is de ingang al een klein huisje op zich!

Vanuit de woonkamer heb je prachtig uitzicht over de uitgestrekte velden. Heb jij thuis niet zo’n fijn uitzicht als je het raam uit kijkt? Wij geven je een aantal tips voor een beter uitzicht.

Dé eye-catcher van het huis: de schouw. Juist door de donkere muren komt de schouw er extra gaaf uit.

Tip: combineer donkere muren met metallics, zoals in dit huis is gedaan met koperen lampen. Daardoor krijgt de ruimte direct een aparte twist met een klein detail!

In de keuken kozen de ontwerpers voor leren handgrepen in plaats van een standaard exemplaar. Die kun je ook heel gemakkelijk zelf maken, zoals we in deze DIY laten zien.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Van boerderij naar modern woonhuis in Australië
Sluiten