Van autogarage naar te gek familiehuis vol industriële elementen

Dit fantastische familiehuis is stoer, een tikkeltje industrieel en zit op – of eigenlijk in – een bijzondere locatie. De woning is namelijk een voormalige autogarage naast de oude haven in Amsterdam-Oost. In plaats van de hele ruimte te strippen en opnieuw op te bouwen, behield het architectenbureau een deel van de originele elementen. Zo zit er bijvoorbeeld in de eetkamer een wand met de oude bedrading en worden de oude garagedeuren gebruikt als ramen. Wauw!

De transformatie van autogarage naar woonhuis lag in handen van Studio Appelo. Naast de wens om een deel van het oude karakter te behouden, wilden de bewoners een praktisch familiehuis voor hun jonge gezin. Dat is goed gelukt!

Roomed-garage-amsterdam-01
08_WT_KADIJKIE_v2013

Het familiehuis is zo’n honderdvijftien vierkante meter groot, heeft twee slaapkamers en een woonkamer in de vorm van een Y. Hierdoor kon het gezin de ruimte makkelijk opdelen in verschillende zones terwijl de open sfeer behouden blijft. Handig!

familiehuis
familiehuis
familiehuis
familiehuis

Het leefdeel is opgedeeld in drie zones: de keuken met eetkamer, de woonkamer met home library en een deel waar de jongste telg van het gezin ongestoord kan spelen. De keuken en woonkamer zitten in het lichte deel van de woning aan de drukke straatkant. De slaapkamers maakte het architectenbureau expres aan de achterkant van de garage. Hier hebben de bewoners meer privacy en minder last van de geluiden van de straat.

familiehuis

In een drukke stad als Amsterdam is het best praktisch als je je fiets ergens binnen kunt zetten. De bewoners van dit familiehuis losten het slim op door de fietsen in een rek aan de muur te bevestigen. Hierdoor staan ze niet in de weg en zijn het tegelijkertijd een soort designobjecten in het interieur.

>> De fiets als designobject in je interieur

Roomed-garage-amsterdam-08
Roomed-garage-amsterdam-09
Roomed-garage-amsterdam-10

Stiekem zijn we best een beetje jaloers op de prachtige industriële elementen die het huis van zichzelf heeft. Gelukkig kun je ook met losse elementen prima een industriële sfeer toevoegen. Wil je weten hoe? We geven je zeven inspirerende tips.

familiehuis

www.studioappelo.nl

Reageer op artikel:
Van autogarage naar te gek familiehuis vol industriële elementen
Sluiten