Van acht oude zeecontainers naar te gek woonhuis

Oude zeecontainers zien we tegenwoordig vaak terugkomen als onderdeel van architectuur. Als wolkenkrabber, kunstobject of zwembad, maar ook als woning. En hoewel dat laatste niet heel vernieuwend meer is, blijft het toch bijzonder om te zien hoe zo’n oud en industrieel object kan transformeren tot uniek woonhuis.

Het huis is ontworpen door Daniel Moreno Flores in opdracht van zijn cliënt die een grote voorliefde heeft voor machines en industriële materialen. Door het huis te bouwen van containers ziet de woning er niet alleen te gek uit, maar is het ook nog eens duurzaam: een van de wensen van de opdrachtgever.

Het woonhuis bestaat uit acht grote zeecontainers. De containers zijn niet bewerkt of opgeknapt: er zijn alleen een aantal aanpassingen gemaakt voor de ventilatiesystemen. Doordat de containers in originele staat zijn gehouden heeft de woning een industriële uitstraling. De containers vormen het gehele huis waarbij enkele containers aan elkaar zijn bevestigd of worden verbonden door een gang.

De bouw van dit woonhuis bestond uit vier verschillende fases. Als eerst werd er beton gegoten dat fungeert als fundering, daarna kwamen er op de fundering metalen palen ter ondersteuning van de containers. Als derde stap werden er dwarsbalken geplaatst zodat er makkelijker een dak gecreëerd kon worden. Als laatst werd de totale constructie beschermd met houten balken en golfplaten. Na deze vier stappen werden de acht containers met elkaar verbonden door middel van ‘gangen’.

De containers zijn niet alleen naast elkaar geplaatst, maar ook op elkaar gestapeld. Hierdoor is er in de woonkamer een verdieping gecreëerd, die je – geheel in stijl – alleen kunt betreden met een oude ladder.

>> 7x ladders in huis

Bewegende beelden zeggen zoveel meer dan foto’s dus je kunt op deze website ook een virtuele tour maken door dit bijzondere huis!

Bekijk ook: Een industrieel kantoor met een gekantelde container als entree

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Van acht oude zeecontainers naar te gek woonhuis
Sluiten