admin
admin Diy 10 feb 2014

Valentijn special: knutsel je weg naar zijn/haar hart

Jour de l’amour. Rozenblaadjes op het bed, knuffelbeertjes met hartjes en een doos bonbons zijn natuurlijk Valentijn ten top, maar wij van Roomed houden niet van clichés. Wil jij je geliefde (in spé) of iemand anders waar je van houdt verrassen met een leuk cadeau: maak ‘m dan zelf! Dat is toch veel persoonlijker?

Vier creatieve wegen naar zijn of haar hart:
(succes hangt af van je knutselkunsten)


1. Zeg het met een kaart

Enveloppen zijn er in alle soorten en maten, maar deze heeft niemand! Trek het patroon na van een papieren envelop op een stukje katoen. Je kunt kiezen voor een stofje met een leuk motiefje of het zelf nog versieren met een viltstift of maak zelf een stempel van een aardappel.

Met textiellijm plak je de hoekjes aan elkaar. Stop in deze customized envelop een lief, grappig of spannend handgeschreven briefje.

2. Een gouden hart

Met een bloemetje zit je altijd goed, maar het potje maak je natuurlijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is tape, verf/spray, bladgoud (of gouden verf), een kwast en lijm.

Schilder of spray de bloempotjes in je favoriete kleur en laat dit drogen. Plak de secties die je goud wilt maken af met de tape. Geometrische vormen zijn hartstikke hip. Hier maak je je moeder of vriendin ongetwijfeld blij mee.

3. Jij laat me smelten

Eet heel veel ijsjes (of koop de stokjes gewoon zo) en maak je eigen puzzle. Kies een leuke foto van jullie samen voor de voorkant en schrijf eventueel nog een tekstje op de achterkant. De woordspeling op het zakje geeft het net wat extra’s. Te gek!

Heb je geen vaste hand? Gebruik sjablonen om de textielverf aan te brengen. Als dit gedroogd is, kun je het strijkijzer sealen.

De foto plak je met een dun laagje mod podge op de houten stokjes. Gebruik een hobbymesje om het papier in reepjes te snijden.

4. Speel open kaart

Laat je geliefde weten hoeveel en vooral ook wáárom je van hem of haar houdt. Met deze kaartendeck heb je 52 kansen om je liefde te bewijzen.

Perforeer de kaarten en rijg een lint door de gaatjes. De basis van je boekje is klaar.

Probeer zo origineel mogelijk te zijn. Je kunt de bestaande joker, vrouw en koning bewerken – of gewoon beginnen met een frisse lei van wit papier.

1. Enveloppen | 2. Bloempot | 3. Puzzle 4. Kaarten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Valentijn special: knutsel je weg naar zijn/haar hart
Sluiten