Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 25 sep 2018

Vakantiesouvenirs in huis, hoe style je die? In een vakantie-vitrinekast

Na een heerlijke zomer is inmiddels de herfst aangebroken. Lange zomeravonden maken plaats voor knusse, donkere wintervonden op de bank. En dat vinden wij helemaal niet erg, want de vakantie-souvenirs houden de zomer feeling gewoon in huis. 

Maar het is zonde om je mooie vakantiesouvenirs zomaar weg te stoppen op het randje in het toilet of in de hoek op de vensterbank. Je kan er nog véél meer mee doen.

Ga voor een vitrinekast

Terwijl je nog met je hoofd in de vakantiesferen zit, wordt het na de vakantie toch echt eens tijd om een mooie plek voor je souvenirs uit te zoeken.

Met deze prachtige vitrinekasten houd je de reis-vibe het héle jaar door in huis!

Klassieke, vintage vitrinekast

Een vitrinekast is van origine een klassiek meubelstuk dat vooral vroeger een populair item was voor in huis. Er werd meestal kunst in getoond of er werden boeken in bewaard. Maar de vitrinekast is weer helemaal terug. In veel tweedehands meubelwinkels of heuse antiekwinkels vind je de unieke parels. Omdat ze tweedehands zijn en niet in massaproductie zijn gemaakt, is jouw ‘nieuwe’ vitrinekast uniek!

De meeste vitrinekasten die je in zulke tweedehands winkels vindt, zijn gemaakt van massief hout. Op de bovenstaande afbeelding is gebruikt gemaakt van bamboe.

>> Lees ook: Style inspiratie: 3 ideeën voor het decoreren van een vitrinekast

Moderne vitrinekasten

Niet alleen in tweedehands of vintage winkels vind je mooie, klassieke vitrinekasten. Ook grote woonwarenhuizen zoals de verkopen ze. Geen klassieke, maar wel een stijlvolle moderne variant. Met een donkere kleur aan de muur, de bijzondere souvenirs ín de kast en wat vrolijke planten en lampen rond de vitrinekast heb je binnen een mum van tijd een prachtig Oosters souvenirhoekje gecreëerd.

Houd je meer van natuurkleuren en houttinten? Raak dan geïnspireerd door wit met houten souvenirhoek. Zet je vitrinekast voor een houten muur, combineer met leuke potjes, takken en bladeren en het voelt net alsof je in een vakantiehuisje bent.

Meer inspiratie voor een vakantiegevoel in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantiesouvenirs in huis, hoe style je die? In een vakantie-vitrinekast
Sluiten