Ooit geslapen in een vakantiehuis op stelten? In Japan kan het!

Dit bijzondere vakantiehuis op stelten midden in de bossen van Japan lijkt net een open boomhut! Het huis is volledig van hout en bestaat uit twee gebouwen. Het stulpje is ontworpen door studio Life Style Koubou en wordt het ‘One Year Project’ genoemd.

Het verblijf ligt, om precies te zijn, aan de Mount Bandai in Fukushima, Japan. De omgeving is verbluffend met fantastisch uitzicht. Wat ons betreft is dit een vakantiehuis waar wij alleen maar van kunnen dromen.

Ik zie jullie denken: zijn dit twee vakantiehuizen vanwege de twee gebouwen? Nee! Dit is één verblijf bestaande uit twee gebouwen. Het ‘droge’ gebied, zoals de bewoners dit gedeelte noemen, bestaat uit de woonruimtes en de slaapkamers. In de andere woning, ook wel het ‘natte’ gebied, kun je de keuken en de badkamer vinden.

De twee huizen worden met elkaar verbonden doormiddel van een witte buitenbrug. Het ziet er prachtig uit, maar is het ook handig? Je moet eerst deze hindernis doorstaan, voordat je de visite in de woonkamer kunt trakteren op een lekker bakkie koffie uit de keuken.

Het mooie verblijf is geconstrueerd op hoge witte palen. Dit voorkomt een door sneeuw ingepakte witte woning tijdens de strenge winters. Een vakantiehuis op stelten heb jij daar wel eens van gehoord?

Het stulpje is volledig gemaakt van hout afkomstig uit de omgeving. Dit zorgt ervoor dat het vakantiehuis natuurlijk en vooral duurzaam is. De open haard in het midden van de woonruimte straalt (letterlijk en figuurlijk) warmte en sfeer uit. Haardje aan, kopje thee erbij en languit op de bank met een tijdschrift. Gezellig of niet?

Tijdens je vakantie zit je letterlijk in de middle of nowhere met een uitzicht waar je u tegen zegt. Ja, het uitzicht is in één woord: fantastisch.

Wat is er fijner dan veel daglicht in huis? De grote ramen rondom het huis laten dit toe. Er komt niet alleen veel licht, maar ook warmte het huis binnen zodra de zon op de woning schijnt. Heerlijk! In de avond is het vakantieverblijf een opvallend lichtpuntje in het donkere bos.

Meer zien

Vind jij architectuur bijzonder en mooi en wil je meer zien? Wij hebben hieronder een rijtje van onze favorieten voor je gemaakt!

Bron: Freshome

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ooit geslapen in een vakantiehuis op stelten? In Japan kan het!
Sluiten