Lekker op vakantie? Zo overleven je planten je afwezigheid

Na lang aftellen is het dan eindelijk zo ver: je gaat op vakantie! Heerlijk een weekje naar de zon, of misschien zelfs wel langer. Voor jou is dat natuurlijk fantastisch, maar voor je urban jungle kan het soms wat problemen opleveren. Heb jij dit jaar geen plantenoppas? Dan hebben we hier een aantal survivaltips voor jouw kamerplanten.

Het zou natuurlijk zonde zijn om thuis te komen in een kamer vol dorstige, dorre planten. Maar no worries, wij helpen je een handje op weg.

Vaak op vakantie? Kies voor overlevers

Om te beginnen: als jij vaker op vakantie gaat of weg bent voor je werk, dan is het wellicht slim om planten aan te schaffen die gemakkelijk te onderhouden zijn en weinig aandacht nodig hebben. Geen nood! Wij hebben 14 makkelijke, leuke planten voor je op een rij gezet. Je checkt ze hier: deze 14 kamerplanten zijn prachtig én makkelijk te onderhouden.

Liever planten die je nóg moeilijker dood kan laten gaan? Ook daar hebben we iets leuks over geschreven: deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan.

Weg met dode blaadjes

Heeft jouw plant dode of verkleurde blaadjes? Knip deze dan af! De dorre blaadjes kosten de plant namelijk extra energie. Door deze weg te halen, heeft je groene vriend minder water nodig.

Voordat je weggaat

Geef je planten de nacht voordat je weg gaat voldoende water (niet te veel natuurlijk – want dan kan je plant verdrinken). Houd ook rekening met de plek waar de pot staat. Als er veel zonlicht bij kan, zal de grond ook eerder opdrogen. Zet je planten dus vooral niet in direct zonlicht. Als je maar een aantal dagen weg gaat, zal dit genoeg zijn om alles groen te houden.

Wist je dat je je planten ook water met extra veel calcium kunt geven? Dat doe je op een hele gemakkelijke manier, namelijk door het water van je gekookte eieren te bewaren voor je planten. Dat gaat je planten heel fijn vinden, dat beloven we.

Maak je eigen bewateringssysteem

Ga je langer dan anderhalve week weg? Dan is het maken van een eigen bewateringssysteem een aanrader. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In de onderstaande YouTube video worden de makkelijkste manieren goed uitgelegd.

This Will Water Your Plants While on Vacation Works Like A Charm

Everyone needs a vacation from time to time. Pets often get put under the care of a friend, neighbour or pet boarding house, but what about plants? Some plants can last a long time without water, but other plants need weekly or even daily care.

Meer lezen over kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Lekker op vakantie? Zo overleven je planten je afwezigheid
Sluiten