Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 29 jul 2017

Met deze checklist laat je je huis veilig achter als je op vakantie gaat

Sta jij binnenkort met je voeten in het zand? Wellicht denk je als je op vakantie gaat als eerste aan het inpakken van je koffer en het eeuwige getwijfel of vier paar schoenen nou echt nodig of een tikkeltje overdreven is. Maar het is ook belangrijk om aan je huis te denken en het niet aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Met deze checklist laat je je huis veilig achter.

Wil je je vakantiekriebels alvast aanwakkeren? Check dan zeker eens deze zwembaden waar je nú een duik in wil nemen.

Je urban jungle

Je zal vast niet vergeten verzorging voor Flappie, Goofy of Minoes te regelen, maar denk je ook aan je geliefde planten? Zeker als je langer dan een week weggaat, zal het groen beginnen te snakken naar een slokje water. Geef je sleutel aan de buren of goede vrienden, zodat zij tussendoor je planten water kunnen geven.

Niemand in de buurt die de verzorging op zich kan nemen? Check dan deze survivaltips voor je planten, zodat ze je afwezigheid overleven.

Fake je aanwezigheid

We herinneren ons vast allemaal die party scène uit Home Alone (je weet wel: die film die elke kerst tien keer op tv komt). Nu kunnen we ons voorstellen dat je geen cutouts van Michael Jordan bij de hand hebt en niet zo handig bent als deze vernuftige achtjarige – maar er zijn genoeg andere, simpele trucjes. Laat de gordijnen bijvoorbeeld (half) open, leg een open boek op tafel of zet er een gebruikt kopje neer (let op: nooit waardevolle spullen in het zicht) en vraag aan de buren of de post verzamelen of hun (tweede) auto op je oprit willen parkeren.

Ruim je tuin op

Je denkt waarschijnlijk als eerste aan je voordeur, maar inbrekers kunnen ook gemakkelijk via je tuin of laag balkon naar binnen glippen. Maak het ze moeilijker door in ieder geval objecten weg te halen waar ze op kunnen klimmen. Denk aan tuinstoelen, een trappetje of een container. Laat ook geen tuingereedschap liggen; dit kunnen ze gebruiken om in te breken.

Let op social media

We snappen dat je het uit wil schreeuwen hoe tof Bali is of dat je wil laten zien hoe erg jij aan het genieten bent van je wandeltocht door de Schotse Highlands. Maar let op wat je op social media deelt. Zeker als je Facebookpagina of je Instagram account niet privé zijn. Laat inbrekers niet weten dat je op vakantie bent en je huis onbewaakt is.

Doe alles op slot

Het lijkt zó vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg mensen die het vergeten. Sluit niet alleen je voordeur, maar denk ook aan de deur bij de tuin en de ramen. Laat ook geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten! En: verberg ze ook niet onder de deurmat of een steen. Die trucjes kennen de inbrekers intussen ook wel.

De ultieme hack

Als laatste nog een handige hack! Grote kans dat je – als je al lang en breed in de auto of in het vliegtuig zat – getwijfeld of je het koffiezetapparaat of het gasfornuis wel uit heb gedaan. Zo’n gedachte laat je vaak niet makkelijk los. Maak dus met je telefoon een foto als je dit doet, en je twijfelt nooit meer omdat he bewijs hebt!

Fijne vakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze checklist laat je je huis veilig achter als je op vakantie gaat
Sluiten