Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 15 december 2015

Vader en zoon bouwen oude schoolbus om tot huis

Steeds vaker komen we DIY-projecten tegen waarbij oude bussen en auto’s worden omgetoverd tot woning. Zo lieten we je al eerder kennis maken met de Majestic Bus en kun je in Nederland een weekendje weg boeken met de Blije Bus om alvast te proeven van zo’n nomadenbestaan. Die ervaring wilde Patrick Schmidt ook. Afgelopen maart kocht hij een oude schoolbus voor omgerekend ongeveer €4100 om deze om te toveren tot zijn droomhuis.

Gelukkig is Patrick gezegend met een handige pa, die hem graag een handje hielp bij de verbouwing. Samen bouwden zij drie maanden aan de bus en al met al kostte dat zo’n €8200, waarmee het huis op wielen in totaal ongeveer €15.000 kostte. In Amsterdam mag je blij zijn als je een parkeerplaats voor dat bedrag kunt kopen..

Over die parkeerplaats gesproken.. Toen de oude schoolbuis klaar was, reed Patrick eerst van Californië naar Florida. Daar parkeert hij zijn huis tot maart om vervolgens richting Vegas en Seattle te toeren.

Patrick droomde er altijd al van om rond te reizen, tijdelijk ergens te verblijven, een baantje te zoeken voor een korte periode en dan weer door te reizen naar een andere plek. Nu, met dank aan zijn vader, kan hij dat leven leiden. Hij kan zijn bus vrijwel overal neerzetten, want dankzij de zonnepanelen op het dak kan hij ook off-the-grid leven.

Het huis is wel een beetje rommelig, maar we moeten toegeven: vader en zoon hebben tof werk geleverd! Wil je meer weten over de verbouwing en Patrick’s reisverhalen? Dat kun je allemaal hier volgen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een cosy slaaploft in een oude schoolbus, die omgetoverd werd tot woning door dit creatieve stel.

skoolielove.wordpress.com

Reageer op artikel:
Vader en zoon bouwen oude schoolbus om tot huis
Sluiten