Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Uncategorized 14 aug 2020

Dit is waar je op zou moeten letten bij het kopen van een nieuwe vaatwasser

Een nieuwe vaatwasser kopen kan best lastig zijn. Als het voor jou de eerste keer is (en je dus nu eindelijk niet meer met de hand hoeft af te wassen, thank god) of de laatste keer dat je deze koop deed was vijftien jaar geleden, weet je misschien niet precies waar je op moet letten. Roomed helpt je een handje

Er zijn veel verschillende features waar je rekening mee kunt houden, het is maar net wat jij belangrijk vindt. Is dat stijl of gemak? De prijs of de kwaliteit?

Een vaatwasser kopen gaat makkelijker als je híér op let:

Het schoonmaken

Puntje nummer één (goh): hoe goed maakt de vaatwasser je vuile servies schoon? Er zitten tegenwoordig allerlei vaatwassers die bijvoorbeeld zelf kunnen detecteren hoe vies je vaat is en daarop zijn techniek aanpast. Dat klinkt natuurlijk fantastisch.

Als je écht wil weten of je vaatwasser doet waar hij voor bestemd is kun je het beste de reviews van andere consumenten lezen. Die geven je een eerlijk beeld over het gebruiksgemak, de verhouding tussen prijs en kwaliteit, en de voor- en nadelen van het product.

Styling

De standaard vaatwasser met een deur die je naar beneden open slaat is niet de enige mogelijke optie! Je hebt ook lades die bijvoorbeeld bestaan uit twee verschillende delen die ook apart van elkaar aangezet kunnen worden. Niet per se een hogere capaciteit en een stukje duurder; maar ze blenden wel beter in je interieur.

Een ander punt waar je op kunt letten als je styling belangrijk vindt zijn de knoppen waarmee je de afwasmachine instelt. Die kun je verstoppen aan de bovenkant van de deur zodat ze onzichtbaar zijn, maar sommige mensen vinden het ook juist mooier als je een paar knoppen aan de voorkant ziet.

> Feng Shui in de keuken: hier moet je op letten

Features

Er zitten vaak allerlei verschillende mogelijkheden in de vaatwassers van nu. Verwisselbare en verplaatsbare lades die ervoor zorgen dat je je vaatwasser kunt indelen op basis van de grootte van je vaat, maar ook bepaalde filters die er voor zorgen dat eetresten niet opnieuw op je schone vaat belanden.

Als je echt helemaal high tech wil gaan, dan zijn er zelfs modellen die je kunt instellen op afstand via je smart phone.

> Yes – Deze 7 keuken investeringen zijn écht de moeite waard

Geluid

Dit is een lastig punt. Wat de één namelijk te luid vindt, vindt de ander prima. Probeer er in ieder geval te zorgen dat je vaatwasser nowhere near je slaapkamer staat. Ook bepaalde materialen zoals roestvrij staal zijn over het algemeen wat stiller. Vraag ook in winkels naar vaatwassers die als ‘stil’ worden beschouwen. Vaak zijn deze iets duurder, dus weeg voor jezelf af of dat het je waard is.

Energieverbruik

Er zijn tegenwoordig hele zuinige vaatwassers op de markt. Sommige zelfs zó zuinig, dat je er minder water en energie mee verbruikt dan wanneer je de vaat met de hand zou afwassen! Nieuwe formules voor bezuiniging tijdens het gebruiken van je vaatwasser werken zowaar echt goed. Zo hoef je je dus niet per se schuldig te voelen voor het gebruik van een vaatwasser.

Ga je voor een hele nieuwe inboedel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waar je op zou moeten letten bij het kopen van een nieuwe vaatwasser
Sluiten