Zo maak je je urban jungle compleet

Gek op planten, maar vind je het lastig om van de planten een mooi geheel te maken en het écht tot een urban jungle om te toveren? Met deze tips zorg je ervoor dat jouw planten niet meer ‘gewoon’ planten zijn, maar creëer je een urban jungle in je interieur.

Heb je een moment over? Pak je planten erbij, zoek de juiste accessoires bij elkaar en ga aan de slag.

1. Zorg voor genoeg planten

Een urban jungle creëer je niet met drie planten en een paar droogbloemen. Voor een fijne jungle in huis heb je (afhankelijk van hoe groot je huis is) best wel wat planten nodig.

Ga uit van minimaal tien planten, die je in verschillende hoekjes kan stijlen.

2. Verschillende groottes

Voor het leukste effect heb je planten in verschillende groottes nodig. Met alleen grote planten of alleen kleine planten krijg je niet het gewenste, speelse effect dat je wilt hebben.

Ga voor een paar (of één, afhankelijk van de grote van je kamer) grote planten, meerdere medium planten en meerdere kleine planten.

3. Maak gebruik van verschillende hoogtes

Niet alleen de hoogtes van de planten zelf geen een speels effect, ook de hoogtes waarop je de planten een plek geeft helpen mee. Plaats planten op plantenrekjes, krukjes, kratjes, kistjes, tafeltjes (of wat je nog meer om handen hebt) of hang ze op aan het plafond.

Wat ook handig is om planten op verschillende hoogtes te zetten, zijn plantenstandaards, zoals deze twee grijze bloempotten met houten poten (79 euro via made.com).

plantenstandaard
Bron: made.com
plantenstandaard
Bron: Urban Nature Culture via De Bijenkorf

Ook deze plantenstandaarden van Urban Nature Culture zijn favoriet op de redactie. Mooi goud is niet lelijk, dat bewijzen deze exemplaren maar weer eens. Voor 89 euro via De Bijenkorf.

4. Ga voor verschillende potten (maar kies één kleurenpalet)

Veel verschillende potten is leuk en geeft een speels effect, maar teveel verschillende kleuren kan ook weer afleidend werken. Ga voor een kleurenpalet en kies voor plantenpotten die daarbinnen passen.

Kies bijvoorbeeld voor een knalkleur en wat rustigere kleuren, of ga voor plantenpotten in pastelkleuren. Onze favorieten om op voort te borduren in je kleurenpalet.

planten in potten
Bron: Home24

Twee zwarte plantenstandaards in het zwart van Home24.nl van staal/ijzer.

bloempot van serax
Bron: Serax via De Bijenkorf

Een blauw-bruine, Marokkaanse stijl bloempot van Serax, gemaakt van aardewerk. Voor 12,50 via De Bijenkorf.

drie plantenpotten
Bron: Home24

Drie koperkleurige bloempotten in verschillende groottes. Je koopt ze bij Home24, drie stuks voor 42,99 euro.

5. Style verschillende hoekjes met planten

Leuk hoor al die planten, maar als ze in het wilde weg bij elkaar zijn gezet is het alsnog lastig om je urban jungle écht compleet te maken.

Ga aan de slag met het combineren van de planten, hoogtes en potten en style verschillende hoekjes/plekjes in huis met de planten om te zorgen dat het geheel van planten en potten écht een geheel wordt.

6. Betrek de jungle bij je kamer

Extra leuk is het als de jungle echt onderdeel is van je huis. Betrek de jungle bij je kamer door bijvoorbeeld een (bijpassende) stoel tussen de planten te plaatsen, of juist door je tv tussen de planten te zetten.

7. Gebruik accessoires die je jungle aanvullen

Nog een belangrijk element op je urban jungle nét dat beetje extra te geven: maak gebruik van andere accessoires die je urban jungle aanvullen.

Denk aan een toffe vaas, lijsten op de muur, de perfecte kaarsenstandaard of een beeld, maar ook praktische dingen als een tijdschriftenrek, lamp of een mooie geluidsbox kunnen een prima aanvulling zijn.

kandelaar
Bron: Doing Good via De Bijenkorf

Gouden kandelaar van Doing Goods (30 centimeter hoog). Je koopt ‘m voor 39,50 via De Bijenkorf.

Weet hoe je je planten verzorgt

Om je jungle verder goed te laten slagen, is het belangrijk dat je weet hoe je de planten moet verzorgen. Over het algemeen geldt: liever iets te weinig water dan teveel.

En weet dus ook welke plant op welke plek moet staan (sommige planten hebben veel licht nodig, andere juist weinig). Verdiep je in de verzorging van de planten die je in huis hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo maak je je urban jungle compleet
Sluiten