Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Tips 9 jun 2020

5 items in je interieur die je kunt schoonmaken met olijfolie (ja, echt!)

Schoonmaken met olijfolie? Ja, je leest het goed. Als je aan olijfolie denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan eten bakken en braden. Maar het is ook een heel geschikt voor bepaalde items in huis. En deze spullen in je interieur maak je er mee schoon.

Schoonmaken met olijfolie

Het klinkt wat gek, maar deze 5 items in je interieur kan je heel goed schoonmaken met olijfolie. Olijfolie herstelt het en laat ze weer die verdiende shine terug krijgen in je interieur.

> Lees ook: Ga je aan de slag met natuurlijke schoonmaakmiddelen? Dit is alles wat je wilt weten

1. Leren stoelen

Kleine scheurtjes of barstjes in je geliefde leren bank of stoel? Geen paniek: olijfolie herstelt het. Dof leer gaat er ook weer van glanzen. Gratis extra tip: dit geldt ook voor leren schoenen en tassen.

2. Zilverwerk

De prachtige, zilveren items in je interieur kan je ook het beste schoonmaken met olijfolie. Doe olijfolie op een doek en wrijf ermee op het zilverwerk. Zo laat je dat zilver weer prachtig stralen, waardoor het weer helemaal tot zijn recht komt in je interieur.

3. Hout

Houten kasten en tafels knappen weer helemaal op van een olijfolie treatment. Hoe je dat doet? Meng twee kopjes olijfolie met een kopje citroen of azijn en wrijf met een zachte doek dit mengsel over je houten meubels.

4. Roestvrij staal

Roestvrij staal kan je heel makkelijk schoonmaken met olijfolie. Zo herstel je die vergane glans weer. Maak het eerst schoon met azijn. Doe dan olijfolie op een stukje keukenpapier en poets in cirkelvormige bewegingen het staal.

5. Gietijzeren pannen

Aangekoekte pan? Olijfolie to the rescue! Als je de aangekoekte etensresten met zeep verwijdert, dan poets je de beschermende laag ook van de pan af. En dat willen we natuurlijk niet. Gebruik daarom ook hiervoor olijfolie in combinatie met zout.

De olie zorgt voor een natuurlijke anti-aanbaklaag in de pan en het zout maakt de pan schoon. Leuk voordeel: hoe vaker je de pannen op deze manier schoonmaakt, hoe fijner je erin bakt.

Is schoonmaken met olijfolie toch niets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Reageer op artikel:
5 items in je interieur die je kunt schoonmaken met olijfolie (ja, echt!)
Sluiten