Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 6 feb 2020

Bijzondere, unieke vetplanten die nog níét overal op Instagram staan

We zijn dol op vetplanten. Zo kan je jezelf toch een trotse plantouder noemen, ook wanneer je eigenlijk te druk bent voor planten. De Aloë en Crassula zijn nog altijd geliefde kindjes, maar wie weet zijn de volgende unieke plantjes de perfecte aanvulling op je plantengezin.

Natuurlijk is je Aloë nog steeds schattig, maar inmiddels is hij een senior en is hij al miljoenen keren op het internet verschenen. Lachen: straks ben je een hippe planttrendsetter met deze frisse succulenten.

Dit zijn unieke vetplanten (én hoe je ze verzorgt)

1, Kalanchoe tomentosa

Deze pluizige vetplant wordt ook wel de panda plant genoemd. Hij ziet er ook wel heel fluffy en schattig uit. Deze plant kent vele namen, in thuisland Madagascar wordt hij namelijk ‘chocolate soldier’ genoemd vanwege de chocoladebruine uiteinden van de plant.

Hoe je hem ook noemt, it’s a keeper. Wellicht niet de makkelijkste vetplant om te verzorgen, maar daar krijg je wel veel voldoening uit. Deze succulent is namelijk gevoelig voor wanneer je hem teveel of te weinig water geeft, in beide situaties gaan de bladeren hangen. Geef hem dus alleen water wanneer de potgrond helemaal droog is en wees daarna niet al te gierig met water.

2. De Black Rose Tree Aeonium Arboreum

Is het een bloem, is het een rodekool? Nee, het is de De ‘Black Rose Tree’ Aeonium. Deze leuke vetplant wordt zo genoemd vanwege de uiteinden van zijn bladeren, die zijn namelijk donkerpaars en soms bijna zwart.

Licht, licht en nog eens licht; dat is wat de Black Rose nodig heeft om zijn donkere bladeren te behouden. Verder groeit deze bijzondere vetplant lekker snel. Wel oppassen voor spintmijten en bladluizen! Deze vetplant is daar erg gevoelig voor.

>Lees ook 6 tips om je op weg te helpen met het verzorgen van vetplanten

De Black Knight Echeveria

Een duistere naam voor een schattig plantje; De Black Knight Echeveria heeft deze onheilspellende naam te danken aan zijn donkere bladeren. Hij is makkelijk te verwarren met de Black Prince Echeveria, maar de bladeren van de Black Knight zijn langer, puntiger en zien eruit als kleine zwaarden.

Ook bij deze vetplant is een lichte ruimte het geheim voor donkere bladeren. Black Knights worden geboren met felgroene bladeren, dat contrast is erg leuk om te zien.

‘Blue Chalk Sticks’ Senecio serpens

Je raadt het al. De bladeren van deze succulent lijken op blauwe krijtjes. Een unieke look voor een vetplant en daarom vet tof in je interieur. Dit is een heerlijk low maintenance vetplantje. Je kan hem lekker laten staan in een lichte ruimte en eens in zoveel tijd water geven wanneer de aarde helemaal is opgedroogd. Een perfecte plant voor de luie plantenmoeder.

Haworthia cooperi var. Truncata

Oké, niet echt een catchy naam. Maar de Haworthia succulent is al onwijs populair en deze variant is niet minder leuk. Deze vetplant heeft kleine korte bladeren die elkaar een beetje overlappen.

Het zijn kleine planten die van kleine ruimtes houden. Deze Haworthia doet het prima in minder licht, maar de vetplant komt pas echt uit de verf wanneer hij in een lekkere lichte kamer staat.Daarnaast is deze vetplant ook nog eens perfect voor de animal lovers onder ons, want ze zijn niet giftig voor katten of honden. Dat is nog eens goed nieuws!

Ook zo’n succulent liefhebber? We schreven er nog meer over:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijzondere, unieke vetplanten die nog níét overal op Instagram staan
Sluiten