Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 okt 2018

Zo voorkom je een 13-in-een-dozijn-interieur (volgens een interieur expert)

Hoewel we bij Roomed graag denken dat we experts zijn op het gebied van interieur, is het soms ook fijn om het over te laten aan de échte experts. Marlies Novica is zo’n expert die met haar bedrijf ExpatHome behoorlijk lekker bezig is. Marlies is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt balans te vinden in drukke levens. Vandaag geeft Marlies advies over een uniek interieur, en het voorkomen van een 13-in-een-dozijn-interieur.

Is het je weleens opgevallen dat we in Nederland heel veel dezelfde soorten huizen hebben? Zo niet, dan komt dat nu. Dit heeft als gevolg dat het interieur van vele stiekem best op elkaar lijken. Wil jij dat nou precies niet? Denk dan goed na over de volgende punten en voorkom een 13-in-een-dozijn-interieur.

De setting van de meubels

Veel woningen hebben een vooraf bedachte indeling. Met name nieuwbouwhuizen en gerenoveerde appartementen hebben hier een handje van. Bij deze huizen heeft de architect vooraf eigenlijk al bedacht waar de bank en eettafel moeten staan. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Om erachter te komen hoe je meubels nog meer kunnen staan, pak je gewoon een good old rolletje schilder tape. Meet je meubels op en plak ze op de grond. De schilder tape beschadigd te vloer niet. Handig dus.

Tijd is je vriend

Als het gaat om de inrichting van je huis kun je er rustig vanuit gaan dat je eerste idee niet per se je beste idee is. Neem even de tijd om na te denken over wat je wil. Ga lekker Pinteresten of koop lekker ouderwets een stapel tijdschriften. Oriënteer jezelf en doe zoveel mogelijk inspiratie op voordat je begint met aanschaffen.

uniek-interieur

Ga naar verschillende winkels

Veel merken en winkels hebben meubelseries. Hartstikke handig natuurlijk want dan weet je in ieder geval zeker dat alles bij elkaar past en je bent in een keer klaar. What’s not to like zou je zeggen. Nou… ik heb wel een puntje. Het is waanzinnig saai. Echt ontzettend inspiratieloos. Ik stel daarom ook van harte voor om naar verschillende winkels te gaan. Bekijk het aanbod. Maak foto’s en maak combinaties naar aanleiding van die foto’s.

Verantwoord je niet

Jouw smaak is jouw smaak en niemand hoeft daar verder iets van te vinden. We zien allemaal weleens kindjes op straat lopen die echt de meest bijzondere outfit uit de kast hebben getrokken. Die kindjes verantwoorden zich niet en schamen zich niet. Ze zijn onbekommerd blij met hun outfit en wat een ander denkt zal ze een worst wezen. Be like die kindjes. Word jij gewoon intens gelukkig van een uitgesproken meubel? Koop het dan.

Speciaal voor jou

Last but not at all least: laat iets op maat maken voor je huis. Misschien heb je een onhandig hoekje waar geen standaard kast past. Of wat dacht je van een schilderij? Of misschien wel drie? Ook kun je de meest fantastische eettafels en stoelen laten maken. Ga lekker los. Het is immers jouw huis.

Meer lezen van onze interieurexpert?

Wat levert meerwaarde voor je huis (en wat vooral niet)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je een 13-in-een-dozijn-interieur (volgens een interieur expert)
Sluiten