Maud van Dijck
Maud van Dijck Restaurant 16 aug 2021

Staycation? In Den Bosch eet je graag in een van deze 7 restaurants

Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. Daarom delen we elke week de leukste restaurants met je – vandaag lekker in Den Bosch. Lekker eten of zoals ze in Den Bosch volgens de Dikke Van Dale zeggen, bikke sementen.

Er is in Den Bosch genoeg te vinden om niet alleen een leuk weekend, maar er ook een lekker weekend van te maken. Om jullie het iets makkelijker te maken hebben wij alvast wat restaurants voor je uitgezocht waar ons hart sneller van ging kloppen.

7 x uit eten in de leukste restaurants van Den Bosch

1. Jack’s Foodbar

Bij Jack’s Foodbar kan je lekker lunch, dineren, of zelfs dinchen zoals ze het noemen. Je kan mooi met uitzicht op de gracht op het terras genieten. Vanbinnen heeft het met zijn bakstenen muren, stalen hanglampen en kettingen een prachtige industriële uitstraling.

Ze hebben vegetarische en veganistische opties en voor de avonturiers onder ons Jack’s Adventure Menu. Het avonturenmenu is verkrijgbaar in 3, 4, 5, of maar liefst 6-gangen voor de echte waaghalzen.

Adres: Brede Haven 7, Instagram

2. Restaurant Sense

In Restaurant Sense heeft niet voor niets een Michelin ster met de sensaties die het op je bord serveert. Vanaf het moment dat je binnen komt beleef je al de sensaties van kleuren in het interieur. De kleurrijke inrichting geeft het een retro vibe.

Vooral de open keuken springt er tof tussenuit en vergeet niet een blik naar de mooie kleuren aan de wand te werpen.

Adres: Jeroen Boschsplein 6 23, Instagram

3. Stadsbistro Christoffel

Ga op een gezellige food trip in Den Bosch bij Christoffel langs. De hanglampen vinden wij echt leuk en ze geven een warme uitstraling aan het restaurant samen met de gele banken.

Adres: Korenbrugstraat 11, Instagram

4. Restaurant le Vin’x

Bij Restaurant le Vin’x kan je uitstekend uit eten in dit lichte decor. Het eten is een reservering zeker waard én de wijn ook! Ze hebben namelijk een uitgebreide wijnkaart, dus kies vooral een lekkere wijn voor bij je gerecht uit.

Adres: Verwersstraat 18, Instagram

5. Restaurant Lux

Met het interieur van Restaurant Lux kun je echt in luxe dineren. De mooie banken met knopen en hanglampen voegen hier dan ook echt aan sfeer aan het restaurant toe. Het lange schilderij aan de wand vinden we ook heel tof.

Ze hebben ook speciale tafels om te reserveren voor familie en vrienden voor een wat intiemer diner samen. Daarnaast is er ook een bar met een heerlijke lijst aan cocktails die je kan uitproberen.

Adres: Korte Putstraat 23

6. Mariapaviljoen

Als je op een unieke locatie in Den Bosch wil lunchen dan moet je vanaf eind deze maand bij het Mariapaviljoen zijn. Het restaurant bevindt zich namelijk in een oud ziekenhuis, waardoor je lunch toch wel iets bijzonderder is.

Voor het avondeten moet je hier niet zijn, want het sluit om 6 uur ’s avonds. Op dit moment zijn ze zelfs helemaal gesloten, want ze zijn bezig met een pop-up project (nummer 7 op de lijst). Vanaf 25 augustus gaan de ziekenhuisdeuren weer open.

Adres: Burgemeester Loeffplein 70a, Instagram

7. Terrastuin de Muntel

Een leuk pop-up restaurant voor de zomer in Den Bosch. In Terrastuin de Muntel kan je lekker genieten van de zon en het eten van de foodtrucks die er staan. Kijk vooral ook even op de site naar de agenda, want ze organiseren van de zomer ook verschillende evenementen.

Adres: Muntelbolwerk, Instagram

Even naar Apeldoorn dit weekend? Ga uit eten bij een van deze 7 restaurants

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staycation? In Den Bosch eet je graag in een van deze 7 restaurants
Sluiten