Uit de keuken van dit poppenhuis kun je heel wat stylingtips halen

Sommige huizen, zoals deze, doen ons denken aan poppenhuizen, maar andersom kan het ook. Anu van het blog Nalle’s House is bijvoorbeeld een geniale DIY’er en zij wist een poppenhuis te maken dat zó mooi is dat het vanaf de foto’s net een echt huis lijkt. Inmiddels is Anu klaar met het design van de keuken en geloof het of niet, maar daar kunnen we zelfs heuse stylingtips uit halen.

Vooral als je van de Scandinavische stijl houdt, kun je hier inspiratie uit halen. Wil je ook wat inspiratie voor andere kamers? Deze moeder maakte ook een te gek poppenhuis voor haar dochter en zette het vol designermeubels.

Anu werd geïnspireerd door The Dollhouse Therapy. In deze uitdaging maken vier deelnemers elke maand één of twee kamers, tot het hele poppenhuis af is. Leuk voor jou is dat je ze kan volgen in het proces én door middel van de tips ook zelf aan de slag kunt.

Anu is gek op Scandinavische interieurs en het is dus niet verwonderlijk dat het keukentje een Scandinavische touch heeft. Het marmeren blad is eigenlijk een foto van een stuk marmer, afgedrukt op fotopapier. En ook de achterwand van de keuken met de hexagon tegels is op deze manier gemaakt. Dat vinden we al gaaf, maar het wordt helemaal te gek als je let op de details. Het kunstwerk bij de trap is bijvoorbeeld ook door Anu zelf gemaakt, net zoals de kopjes en de huisjes van Ferm Living. Op haar blog lees je hoe je al deze kleine projectjes zelf maakt.

De grijze krukjes in de keuken later het marmer beter naar voren komen en zorgen ook voor contrast met de keukenkastjes. Aan contrast heeft Anu sowieso veel aandacht besteedt. Zo is de afzuigkap in het zwart een echte eye-catcher, net zoals de zwarte trapleuning. In zo’n lichte keuken zijn donkere accenten belangrijk om meer diepte te creëren. Bovendien zorgen de zwarte elementen voor een moderne uitstraling, iets wat Anu graag in haar mini-keuken wilde hebben.

>> In deze Scandinavische keukens kun jij wél zelf achter het fornuis staan.

De koelkast in mintgroen ziet er niet alleen heel gaaf uit, maar past ook perfect in het lichte interieur. Anu heeft ook wat groen toegevoegd, om de huiselijke uitstraling van het poppenhuis te versterken. De bronzen kraan heeft ze ook zelf gemaakt van bronzen buisjes, verkrijgbaar bij de modelbouwwinkel. Wil je nou zelf ook zo’n gaaf poppenhuis maken, maar heb je geen zin of tijd om alle details zelf te maken? Geen punt, bij IKEA kun je tegenwoordig ook miniatuurmeubels kopen. Zo richt je in een handomdraai een gezellig mini-huis in. Handig toch?

Zelf goedkoop en gemakkelijk een poppenhuis bouwen? Met deze IKEA hack maak je er eenvoudig zelf een.

www.nalleshouse.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Uit de keuken van dit poppenhuis kun je heel wat stylingtips halen
Sluiten