9 verschillende types varens voor in je woonkamer

Varens zijn een van de meest gewilde kamerplanten die er zijn. Begrijpelijk, want ze stelen met hun elegante balderen en groene kleur de show in elke kamer. Er zijn verschillende soorten voor in huis en we zullen 9 verschillende soorten voor in je woonkamer op een rijtje zetten.

Déze verschillende types wil je echt even zien.

Varens

We kunnen niet genoeg groen in ons huis hebben staan. Varens zijn voor wat extra groen in huis een erg goede optie. Misschien heb je er al een, wil je er graag een of ben je simpelweg benieuwd welke soorten er allemaal zijn: wij laten de mooiste aan jullie zien.

Plantengekte: ’Zeldzame’ kamerplant met 9 bladeren verkocht voor 19.297 dollar


Boston

Varens staan bekend om hun bossige uiterlijk en dat maakt deze Boston soort een van de bekendste soorten die er is. Hij geeft voorkeur aan warme temperaturen, houdt van helder, indirect licht en groeit erg krachtig.

Maidenhair varen

Dit is een meer sierlijke variant. Hij is populair door zijn bladeren die van roze naar groen veranderen als ze zich ontvouwen. Hij houdt van veel vocht in de lucht dus het kan een uitdaging zijn om hem goed te laten groeien.

Asperge

Deze leuke soort heeft een misleidende naam: asperge varen. Er groeien helaas geen asperges aan deze plant maar de wilde bladeren lijken op het volwassen stadium van de aspergeplant.

Het is handig om handschoen te dragen als je deze plant aanraakt, omdat ze doornige gezwellen hebben die pijn kunnen doen.

4 tijdloze kleuren voor de woonkamer waarmee je de fout niet in kúnt gaan


Kangoeroe

De bladeren van deze plant zijn groot en verspreid, daarom komt ook zijn naam vandaan. Geef ze veel warmte en vochtigheid en knip dode bladeren weg als je ze ziet. Dan kan je nog erg lang van deze schoonheid genieten.

Staghorn

Dit bijzondere exemplaar vormt een prachtig stuk groen aan je muur. Hij groeit (ja je ziet het goed) aan de muur en zo groeit hij ook het best. Prachtig om naar te kijken vinden wij. Ze houden van helder, indirect licht en af en toe wat water.

Bijzondere kamerplanten die we nu in huis willen hebben staan


Konijnenpoot

Weer een bijzondere naam. Deze schattige, varen dankt zijn naam niet aan zijn bladeren maar aan zijn wortelstokken. De pluizige gezwellen die uit de grond steken zien eruit als de poten van een konijn. Hoe dan ook, hij zal leuk staan in je woonkamer.

Driekleurig

Deze plant ziet eruit als een klassieke varen en wat hem zo bijzonder maakt is zijn kleuren. Deze variëren van felgroen tot goed en rood. Je verzorgt hem hetzelfde als de Boston variant. Perfect voor als je wel wat meer kleur in de woonkamer kunt gebruiken.

Vogelnest

In tegenstelling tot de andere soorten heeft deze soort erg lange en gladde bladeren. Hoe meer licht je hem geeft, hoe meer bladeren zullen kreuken en krullen. Als je dus houdt van rechtere bladeren kan je hem verder van de lichtbron neerzetten.

Wat hebben kamerplanten en kaneel met elkaar te maken? Meer dan je denkt!


Button varen

Met zijn compacte grootte en ronde bladeren kan je deze plant overal neerzetten waar je wilt. Hij is perfect voor kleine ruimtes en hangt gezellig naar beneden. Welke varen kiezen jullie?

Op zoek naar een grote kamerplant? Dit zijn een aantal opties om uit te kiezen

Varen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mydomaine

Reageer op artikel:
9 verschillende types varens voor in je woonkamer
Sluiten