Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 24 jan 2020

6 toffe tips voor het inrichten van de babykamer (voor een tweeling)

Als je in verwachting bent, verheug je je waarschijnlijk ook enorm op het inrichten van de babykamer. Nóg meer werk is het als je een babykamer voor een tweeling moet inrichten, maar hóé leuk! Op deze manier creëer je een tweeling babykamer die praktisch én stijlvol is.

Tweelingen vinden het van baby af aan meestal al heerlijk om samen te zijn. Een gedeelde kamer waar beide kindjes in slapen is dus geen probleem. We zetten zes tips voor je op een rij die je kunt gebruiken bij het inrichten van de babykamer voor een tweeling.

6 tips voor een tweeling babykamer

1. Een babykamer voor een tweeling mag symmetrisch zijn

Als je één kamer hebt voor de tweeling, is het helemaal geen verkeerd idee om dingen dubbel te kopen. Ga voor twee dezelfde bedjes om de kamer meer een geheel te maken. Bang dat het saai wordt? Decoreer de kamer dan met verschillende dingen. En bedenk ook dat je bij sommige dingen best genoeg hebt aan enkele stuks, zoals een commode.

2. Ga voor matchende prints

Kleurrijke prints doen het altijd goed in de kinderkamer en werken zowel voor jongens als voor meisjes. Wil je posters ophangen? Kies van voor de regel van twee (of vier, zes, acht, etc.). Hang bijvoorbeeld boven het ene bedje een (baby)giraffe en boven het andere een olifantje.

3. Make it fun

Tijdens het inrichten van de kinderkamer mag je sowieso al je fantasie op de vrije loop laten. En dat betekent dubbel zoveel plezier dus bij het inrichten van een babykamer voor twins! Hoewel het mooi kan zijn om een deel van de kamer symmetrisch te houden, hoeft dat qua decoratie niet.

Kies voor kleurrijke en speelse decoratie, behang de muur met een leuk printje en zet genoeg knuffels neer.

4. Creëer een plek waar je met beide kindjes kunt zitten

Een stoel in de nursery is altijd fijn. Maar met twee baby’s op één stoel is misschien enigszins onhandig (tenzij je een grote loveseat hebt). Creëer daarom een plekje waar je comfortabel zit en waar je – als dat nodig is – beide baby’s vast kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een daybed met lekker veel kussens om tegenaan te zitten.

5. Zorg dat ieder kind iets heeft dat eigen is

Baby’s en kinderen willen over het algemeen vaak spelen met de dingen waar de ander mee speelt. Zorg er dus voor dat je voor allebei iets hebt dat eventueel hetzelfde is, maar in ieder geval eigen.

6. Berg kleertjes en spullen handig én leuk op

Een van de leuke dingen bij een tweeling is dat je matchende outfits kunt kopen. Nu is het op zich niet erg als de kleertjes in dat geval mixen, maar als de een net iets groter is dan de ander of je een jongetje en een meisje hebt, is het natuurlijk wel makkelijk als je de kleertjes gescheiden kunt opbergen. Bedenk daar dus een leuke oplossing voor die past binnen de sfeer van de kamer.

Nog meer tips voor een prachtige babykamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 toffe tips voor het inrichten van de babykamer (voor een tweeling)
Sluiten