De mooiste tweedehands items voor een onvergetelijke kerst

Weinig is zo gezellig als het jaarlijkse kerstdiner met familie en vrienden. We pakken dit jaar dan ook weer flink uit om het diner zo gezellig mogelijk te maken. Een van de belangrijkste factoren voor een onvergetelijke avond is voor ons toch wel een mooi versierde kersttafel.

Hoewel we al een basis hebben klaarliggen voor kerst, vinden we het stiekem toch wel erg leuk om de kersttafel elk jaar in een net iets ander jasje te steken. Met deze reden gaan we op pad om mooie tweedehands items te vinden. Duurzaam én verantwoord!

Hieronder de items die je heel mooi tweedehands kan kopen om jouw kersttafel die unieke touch te geven:

Deze items voor het kerstdiner koop je tweedehands

Glazen

Wijnglazen, whisky glazen, waterglazen, kristallen glazen, glas geblazen, de keuze is reuze! Wij vinden het leuk om verschillende soorten glazen op tafel neer te zetten. Dit geeft een extra gezellige uitstraling en niemand is meer zijn of haar glas kwijt!

Wijnkoelers

Hier lopen we zelf ook vaak aan voorbij, maar weinig is zo chique (en vooral handig) op tafel als een wijnkoeler. Kijk ook met een open blik naar items die als wijnkoeler kunnen dienen; zo hebben wij laatst een prachtige kristallen vaas gebruikt als wijnkoeler! Tip: vries van tevoren ijsblokjes in zodat je op de avond zelf geen tripje voor kant-en-klare ijsblokjes hoeft te maken.

Servies

Een kerstdiner heeft vaak meerdere gangen. Maar elke gang een passend bordje geven is nogal een uitdaging. Vooral als je met veel mensen aan tafel zit. Vul je eigen servies dan ook aan met uniek servies uit kringloopwinkels. Dat staat gelijk wat vrolijker dan allemaal dezelfde borden.

kersttafel tweedehands items
Bron: Reliving

Serveerschalen

Laten we eerlijk wezen, wanneer gebruiken we nou echt een serveerschaal? Juist, met kerst! Niet alleen is het leuk om je eigengemaakte kerstmaal te serveren in mooie serveerschalen, het is ook leuk wanneer je een pot-luck diner met vrienden gepland hebt. Tweedehands vind je prachtigste serveerschalen die deze belangrijke taak perfect vervullen.

Bestek

We hebben nooit genoeg taartvorkjes! Door ons eigen bestek aan te vullen met vintage bestek met mooie vormen creëren we een gezellige sfeer aan tafel. Je gasten zullen zeker hun favorieten uitkiezen!

Servetringen

Om een mooi katoenen servet hoort een passende servetring. Dit is een item dat vaak vergeten wordt, maar wat het kerstdiner een extra dimensie geeft. In kringloopzaken kan je servetringen vinden die vaak een tikkeltje unieker zijn dan in de grote ketens.

Verlichting

Niets brengt de kerstsfeer meer naar boven dan een diner bij kaarslicht. Doe het grote licht maar uit en verlicht de kersttafel door kandelaars en/of waxinelicht-houders. Tweedehands vind je de mooiste kandelaars in allerlei verschillende soorten en maten en. Maak het extra uniek door ook verschillende grote en kleuren kaarsen in de kandelaars te doen. Kom maar op met de kerstsfeer!

Meer tweedehandstips?

Wij zijn Ananda en Jody van Reliving.nl: dé nieuwe marktplaats voor tweedehands design en interieur. Door middel van een zorgvuldig gecureerd aanbod door experts willen we laten zien dat je jouw droominterieur kan creëren met duurzame tweedehands items.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste tweedehands items voor een onvergetelijke kerst
Sluiten