Tweede kind op komst? Met deze ideeën maak je een kinderkamer voor twee

Is er een tweede op komst? En heb je niet nóg een extra kamer beschikbaar? Wij laten je zien dat je prima een kinderkamer voor twee kunt maken. Sterker nog, vaak zijn gedeelde kinderkamers veel toffer qua ontwerp. Omdat je twee kinderen en al hun spullen in één ruimte wilt krijgen, ga je creatiever denken met de beperkingen die je hebt. Het is misschien iets meer passen, meten, verbouwen en DIY-en, maar uiteindelijk kan het resultaat heel tof zijn.

In dit artikel geven we je een aantal ideeën en tips voor het verbouwen van een kinderkamer voor één naar een kinderkamer voor twee. Weet je nog niet helemaal hoe je zo’n verbouwing gaat betalen? ING heeft een handige tool ontwikkeld die je daar bij kan helpen.

1. Ga voor de bedstee

Het voordeel van een bedstee is dat je direct het privacy ‘probleem’ van een gedeelde kinderkamer oplost. In principe kan het heel leuk zijn om als kind samen met je broer of zus een kamer te delen, maar iedereen heeft op bepaalde momenten wel behoefte aan een beetje privacy. Dan biedt een bedstee uitkomst. Je kunt daarbij kiezen voor de traditionele bedstee, maar je kunt ook voor een moderne variant gaan, zoal je in deze kinderkamer ziet. Daar is zelfs nog een bureau ingebouwd voor als de kinderen ouder worden, slim!

Als je zelf handig en creatief bent, kun je uiteraard zelf een bedstee ontwerpen en bouwen. Maar je kunt ook een timmerman inschakelen om de bedstedes op maat te maken. We raden aan om in elk geval te kiezen voor hout als materiaal, omdat dit een warme toevoeging is aan de kinderkamer en je kunt er dan altijd nog voor kiezen om het hout een andere kleur te verven. De kosten van zo’n bedstee lopen erg uiteen, maar beginnen veelal rond de 5.000 euro.

2. Of maak een speciaal huisje in de slaapkamer

Een ander design voor het bed waarmee je meer privacy creëert is het huisje. Een voorbeeld zagen we bij Kassandra (oprichter van The Loft) thuis. Daar zijn de bedden verstopt in een huisje in de kamer en is de buitenkant van het huisje een klimwand! Hoe leuk? Check onderstaande video. Ongeveer bij 1:20 krijg je een kijkje in de kinderkamer.

3. Ga de hoogte in!

Een andere optie om ieder kind een ‘eigen plek’ te geven is door een mezzanine te bouwen. Dit is vooral een aanrader in een kinderkamer die niet zo ruim is, maar wel een hoog plafond heeft. Deel de kinderkamer voor twee op in ‘lagen’ door een halve verdieping te bouwen. Één bed zet je boven en het andere bed zet je onder de verdieping. Om nog meer privacy te creëren kun je beide lagen voorzien van gordijntjes.

4. Of creëer een room divider

Als er geen ruimte is voor een verbouwing, dan kun je de ruimte natuurlijk ook opdelen met een room divider. De meest simpele manier is door een gordijn op te hangen, maar je kunt er ook voor kiezen om een boekenkast tussen beide bedden te plaatsen. Of metsel een klein muurtje. Zorg er in dat laatste geval voor dat de muur niet tot het plafond reikt. Zo behoudt je de ruimtelijkheid en voorkom je dat de kamer hokkerig wordt.

Hopelijk kun je met deze ideeën aan de slag en voor de echte styling en inrichting van een kinderkamer voor twee kun je hier terecht.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Tweede kind op komst? Met deze ideeën maak je een kinderkamer voor twee
Sluiten