Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 27 januari 2017

Twee moderne huizen op één smal stuk grond in Buenos Aires

Stel, je wilt samen met een bevriend gezin graag een huis bouwen in het altijd drukke Buenos Aires, maar helaas liggen de kavels niet voor het oprapen (tenzij je een dikke portemonnee hebt). Wat doe je dan? Twee koppels vonden een smal, langwerpig stuk grond tussen twee gebouwen in en maakten een plan om daar twee moderne huizen op te bouwen.

Voor het ontwerp kregen de gezinnen hulp van architecten María Victoria Besonías en Luciano Kruk. Het resultaat: twee prachtige moderne huizen en zelfs een tuin met zwembad!

Dit is het zijaanzicht van de kavel. Het eerste huis heeft een extra verdieping en in het midden een grote gedeelde tuin mét zwembad.

Het huis past precies tussen de twee omliggende gebouwen in. En ook al zijn de twee omliggende gebouwen behoorlijk hoog, toch voelt het niet als ‘opgesloten’. De architecten hebben het voor elkaar gekregen om de twee moderne huizen open en ruimtelijk te houden.

Het huis is volledig gemaakt van beton. Vanbinnen zijn de muren niet bewerkt, waardoor beide huizen een prachtige industriële uitstraling hebben.

Zo’n betonnen muur kan je zelf thuis ook maken! En nee, daarvoor hoef je niet te knoeien met cement. Het kan ook met behang!

Een knalrode badkamer! Is weer eens iets anders dan alle witte badkamers die we vaak tegenkomen. Houd je erg van rood, maar is zo’n badkamer net teveel van het goede? Gebruik dan een klein vleugje rood in je interieur, bekijk hier onze inspiratiebeelden!

Omdat de huizen tussen twee grote gebouwen staan, konden er aan de zijkanten geen ramen gemaakt worden. Dat is opgelost met grote deuren naar de tuin en kleine raampjes op plekken waar je ze eigenlijk niet zou verwachten, zoals op bovenstaande foto’s te zien is. Door de kleine ramen en de open indeling schijnt er middenin het huis toch nog veel licht binnen.

Benieuwd naar meer moderne architectuur?

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Twee moderne huizen op één smal stuk grond in Buenos Aires
Sluiten