Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 16 nov 2021

11 slimme manieren om je tv minder aanwezig te maken

Kijk je graag series en films, maar houd je er niet van tegen dat zwarte beeld van een televisie aan te kijken? Dat hoeft ook niet, want je kan je tv gemakkelijk in je interieur verbergen. Zo kan je hem tevoorschijn toveren wanneer het weer tijd is voor een avondje op de bank.

Wil je de tv niet helemaal verbergen in je interieur? Dan kan je hem ook minder aanwezig maken door voor een drukke of camouflerende achtergrond te kiezen.

11 ideeƫn om je tv te verbergen in je interieur

1. Een verschuifbare wand

Zo creƫer je een echte goocheltruc in je interieur. Met een verschuifbare wand als deze zal niemand eens doorhebben dat er een televisie achter verschuild. Een ideale manier dus om elegant je tv te verbergen.

2. Verf de muur erachter zwart

Een zwarte televisie valt een stuk minder op wanneer je de muur erachter ook lekker zwart verft. Het enige waar je wel bij stil moet staan is dat het frame van jouw televisie ook een zwarte rand heeft. Anders kan het mooi afsteken tegen een donkere achtergrond en dus nog steeds opvallen.

Back to black – 5 tips waardoor een zwarte muur in huis wĆ©l werkt

3. Een tv dat zich voordoet als kunst

Er zijn steeds meer televisies die op een echt kunstwerk aan de muur lijken. Veel tv’s bieden namelijk de optie om prachtige achtergronden of designs af te spelen wanneer deze niet in gebruik zijn. Sommige tv’s zijn zo goed dat je er gewoon vol in zal trappen. Heel leuk als je vaak bezoek over de vloer krijgt.

4. Een tv in de kast verbergen

Ook in de kast kan je gemakkelijk een tv verbergen als je dat zou willen. Mensen zullen het niet verwachten en je hoeft alleen maar de kastdeuren open te zetten om weer mooi van de tv gebruik te kunnen maken.

5. Een televisie in de wandkast

Naast een tv in de kast verbergen kan je hem ook in een grote open wandkast ophangen. Je televisie is dan niet uit het zicht verdwenen, maar het zal wel minder opvallen tussen de rest van de decoratie in je kast.

6. In een wandkastje

Of kies voor een kleinere kast aan de wand met deuren waar je de televisie wel weer compleet in kan laten verdwijnen. Heel stijlvol is het dan ook nog om voor een spiegelkast te kiezen met een leuk design zoals hierboven.

Voor de slaapkamer is dit misschien nog wel een betere keuze. Zo maak je je namelijk televisie multifunctioneel. Overdag gebruik je hem als spiegel en in de avond kijk je lekker naar een film vanuit bed.

7. Een andere layout in de woonkamer

In plaats van je zitmeubilair allemaal in de richting van je tv te zetten kan je ook beslissen ze tegenover elkaar te zetten. Zo creƫer je een socialere sfeer waarbij de tv niet in het middelpunt staat. En mocht je een keer een tv-avondje met vrienden hebben dan kan je altijd nog de bank of stoelen wat verplaatsen.

8. Een behang met een printje

Met een wat drukker behang of een leuk printje zal de televisie net iets minder opvallen dan op een muur geverfd in Ć©Ć©n kleur. Als je een accentmuur te druk vindt kan je ook voor een accent gedeelte kiezen waarbij je alleen het stuk muur achter de tv laat opvallen.

9. Achter een gordijn

Ook weer een leuke verdwijntruc krijg je met een gordijn. Daarnaast is het ook ideaal als de muur waar je tv aan hangt ook ramen heeft. Zo heb je meteen gordijnen voor je ramen en voor de tv. Elegant Ć©n handig!

Een bed in de woonkamer verberg je makkelijk met een stijlvol gordijn

10. Stijlvol je tv verbergen

Plaats een buis boven de televisie waaraan je iets kan hangen dat hem zal bedekken. Een leuke manier om hem te verbergen waarbij je ook nog twee opties hebt voor hoe je hem weer tevoorschijn laat komen: door een oprolbaar doek of een buis die je eraf kan halen.

11. Een gallery wall

Eigenlijk laat deze foto twee manieren zien: een gallery wall met een televisie en een open haard. Net als dat veel tv’s kunst op display kunnen zetten, is er vaak ook een optie om een open haard als achtergrond te zetten. Het zal er iets knusser uitzien dan een black screen.

Daarnaast is het ook leuke om een gallery wall achter je tv te creƫren. Met veel schilderijen aan de muur zal jouw tv stukken minder opvallen. En daarbij geef je jouw interieur ook een leuke kunstzinnige look.

8 verrassende tips voor het inrichten van je woonkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ModsyIdeal Home

Reageer op artikel:
11 slimme manieren om je tv minder aanwezig te maken
Sluiten