Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 mei 2019

Je tv scherm schoonmaken binnen één minuut, zo pak je dat aan

Het lijkt wel alsof stof en vette vingervlekken worden aangetrokken door jouw tv scherm. Binnen no time zitten en weer nieuwe vlekken op. Shit, hoe maak je die tv het snelste schoon? En welk schoonmaakmiddel gebruik je daarvoor? Wij helpen je een handje op weg: met deze tips kan je gemakkelijk je tv scherm schoonmaken in slechts 1 minuut.

Voor het schoonmaken van je tv scherm heb je eigenlijk alleen een microvezeldoekje nodig. Wij adviseren om je tv scherm hoofdzakelijk verder alleen met water schoon te maken. Veel schoonmaakmiddelen laten (blijvende) krassen achter in je tv scherm. Gebruik daarom ook nooit schoonmaakmiddelen met citrus of andere bijtende stoffen.

Tv scherm schoonmaken in 4 stappen

  • Zet de tv uit, en laat het scherm goed afkoelen. Maak de tv nooit schoon als hij aanstaat. Hierdoor droogt het water op het scherm te snel op. en kunnen er wittige watervlekken op het scherm achterblijven.
  • Maak een microvezeldoekje licht vochtig met lauwwarm water.
  • Wring het doekje goed uit. Er mag geen water tussen het tv scherm en de rand van de tv komen, dus zorg ervoor dat het microvezeldoekje voldoende uitgeknepen is.
  • Wrijf voorzichtig met het vochtige doekje over het scherm om vetvlekken en stof te verwijderen. Druk niet te hard op het scherm om schade te voorkomen.

Laat het tv scherm even goed opdrogen, en hij is weer zo goed als nieuw. Natuurlijk geldt ook bij het schoonmaken van je tv scherm: hoe vaker je dit in de week doet, hoe minder vies je tv scherm wordt.

Tv scherm schoonmaken: dit moet je vooral niet doen

Mocht je toch een schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van de tv willen gebruiken, let dan heel goed op welke je kiest. Volgens de Consumentenbond zijn er meerdere schoonmaakmiddelen die je direct op het scherm moet sprayen, maar dit raden wij altijd af. Er mag namelijk geen vocht tussen het tv scherm en de rand van je televisie komen.

Ook geen aanrader: schoonmaakmiddelen met citroen of andere citrus-geuren. Citroen is zuur en dat zorgt ervoor dat er schade aan je tv kan komen – en dat willen we natuurlijk niet.

Nog meer in huis schoonmaken

Tv scherm schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je tv scherm schoonmaken binnen één minuut, zo pak je dat aan
Sluiten