Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 16 jul 2020

Te leuk dit – meer groen en planten in je tuin met het Tuiny Forest tuinpakket

Wij pleiten maar al te graag voor meer groen in Nederlandse tuinen. Een betegelde tuin kan ook leuk zijn, maar meer groen is een stuk beter voor het milieu én het ziet er ontzettend leuk uit. Met het Tuiny Forest tuinpakket ben je een stukje dichterbij je persoonlijke bos in eigen tuin.

Sprinklr en IVN Natuureducatie lanceren samen Tuiny Forest 2020. Dit is een makkelijk te planten tuinpakket om een microbos te creëren in je eigen achtertuin. Een tiny forest in je tuin, zeg maar.

Een microbos met het Tuiny Forest tuinpakket

Het Tuiny Forest tuinpakket bestaat uit verschillende inheemse struiken, bomen en kruiden die goed en makkelijk te planten zijn. Met deze planten heb je binnen een paar uurtjes een klein bos van zes vierkante meter in je tuin aangelegd.

Het is de perfecte manier om je tuin meer leven te geven.

Goed voor het milieu

Klimaatverandering is een groot probleem, maar het is zo’n groot probleem dat je vaak niet weet hoe je hierbij kan helpen als individu. Dit tuinpakket is de perfecte oplossing. Hiermee kun je op je eigen manier bijdragen aan een beter milieu.

Meer groen in de achtertuin zorgt voor veel meer leven. Denk hierbij aan vrolijke en drukke insecten zoals vlinders en bijen, maar ook vogels zijn dol op groene tuinen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een betere waterberging.

Buiten dat het goed is voor het milieu, is het ook nog gewoon fijn voor jezelf om tot rust te komen in een heerlijke groen omgeving.

Tuiny Forest tuinpakket bestellen

Op de website van Sprinklr kun je je vanaf vandaag inschrijven voor een Tuiny Forest tuinpakket. Je krijgt het pakket dan in november opgestuurd om vervolgens aan de slag te gaan in de tuin. Volgend jaar deze tijd heb je dan een prachtige tuin vol planten en bloemen.

Onze tips voor een groenere tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te leuk dit – meer groen en planten in je tuin met het Tuiny Forest tuinpakket
Sluiten