Naomi Pater
Naomi Pater Tuin 9 mrt 2022

Dat wordt genieten van de zon: dit zijn de gezellige tuintrends van 2022

Begint het voorjaar bij jou ook al te kriebelen? Bij ons ook. We gaan nu al extra vaak naar buiten en pakken ook in de tuin vaker de zon-uurtjes mee. Waar is dat leuker dan in een sfeervolle tuin? Er komen een aantal héle gezellige trends aan die je direct wil toepassen in je eigen buitenruimte.

Wij babbelen je vandaag bij over vijf zomerse tuintrends die we in 2022 veel gaan zien. Ready?

Deze 5 tuintrends van 2022 wil je direct toepassen

Afgelopen weekend bekeken wij de interessante Instagram live van Leen Bakker. Hier kwamen hele leuke tuintrends naar voren en die delen we maar al te graag met je.

Centraal stond het thema ‘binnen naar buiten halen’, want we zijn tegenwoordig net zo lief buiten als binnen. Maar hoe maak je deze ruimte nou net zo knus als binnen? Dat is gelukkig makkelijk op te lossen met de onderstaande tuintips.

1. Een vloerkleed

Begin met één groot vloerkleed. Zet daar een leuke bank op met vrolijke kussens en kleedjes. Werk ook met verschillende accessoires en materialen, zodat het een gezellige plek wordt om te zitten.

Ook leuk om twee vloerkleden met verschillende texturen schuin over elkaar heen te draperen. Zo ontstaat er diepte en wordt de ruimte meteen interessanter om naar te kijken.

2. Sfeerverlichting

Warme sfeerverlichting is net als binnen ook belangrijk in een buitenruimte. Hang een slinger met kleine lampjes achter de bank of hang ze in een boom. Je ziet dat de sfeer direct een stuk romantischer wordt en dat kunnen we vooral op de zwoele zomeravonden wel gebruiken.

3. Natuurlijke kleuren

Zandtinten zoals beige, wit en ecru zijn in 2022 razend populair. Je ziet het terug op muren, in kleedjes, accessoires en meubelstukken. Deze kleuren staan fantastisch in combinatie met donkerbruin, antraciet, zalmroze, terracotta of zwart.

Hartstikke leuk om deze kleuren te mengen met natuurlijke materialen als rotan, hout, bamboe of linnen. Nog een paar planten erbij en je tuinhoekje krijgt een flinke upgrade.

4. Veel groen

Een aantal planten in verschillende vormen staat niet alleen mega stijlvol, maar het zorgt ook nog eens voor rust in de ruimte. Juist buiten is het belangrijk dat je een natuurlijke omgeving creëert.

Denk ook aan gebruik van leuke manden en plantenpotten met printjes om er nog meer de focus op te leggen.

5. Eenheid creëren door te groeperen

Al die tafeltjes en accessoires zijn leuk, maar dan moet het wel één geheel zijn. Zet bijvoorbeeld drie kleine tafeltjes in een soort driehoekje, zodat het een ‘eilandje’ vormt. Of zet drie sfeervolle kaarsen op een houten dienblad. Wanneer je dit doet creëer je eenheid en rust in je interieur.

Dit geldt ook voor kussens op de bank. Kies voor drie verschillende kleuren en leg ze nonchalant achter elkaar. Ze versterken zo elkaar en het staat bovendien hartstikke gezellig.

Leuk idee voor de lente: een garden office voor in jouw tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leen Bakker

Reageer op artikel:
Dat wordt genieten van de zon: dit zijn de gezellige tuintrends van 2022
Sluiten