Merve Ozturk
Merve Ozturk Trends 16 sep 2020

Trend forecasting: dit kunnen we verwachten van tuintrends in 2021

Geniet jij ook zo van een middag luieren in de tuin? En wil je dat de tuin er altijd tip top uitziet? Dan heb ik goed nieuws voor je: met deze tuintrends 2021 geef je de tuin zo de nodige upgrade, zodat je volgend jaar helemaal up to date bent.

Tijdgeest is de basis voor de trends. Belangrijke pijlers daarbinnen zijn menselijkheid en respect voor de natuur. Laten we eens een kijkje nemen naar de tuintrends van 2021 volgens Bloemenbureau Holland.

Hallo kleur! Dit zijn de tuintrends 2021

Trend Human Touch
Bron: Bloemenbureau Holland

Human Touch

De eerste trend die we voorbij zien komen heeft de naam Human Touch gekregen. Warme kleuren, ronde, imperfecte en organische vormen en zachte texturen zijn de belangrijkste aspecten voor deze trend. Kleuren zoals nude, terra en bruin worden gecombineerd met geel en lila.

Opvallende boeketten zijn hot topic. Snijbloemen worden gecombineerd met droogbloemen. Bladplanten zoals de bladbegonia, Ficus en Fittonia zijn geliefd door hun bijpassende kleuren en organische vorm. En ja, dat mogen best droogbloemen zijn.

Tuinplanten hebben veel rood, bruin en roze in het blad. Denk aan de Helleborus, Japanse esdoorn en Celosia. En de tuinmeubels? Denk ook hierbij aan afgeronde vormen in aardetinten.

Trend Balanced Biotope
Bron: Bloemenbureau Holland

Balanced Biotope

Duurzaamheid is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Speelt het ook een belangrijke rol in jouw leven? Dan zit je goed met deze trend. De focus ligt ‘m in het hergebruiken van spullen, duurzame innovaties en biobased materialen.

Je kunt diverse kleuren gebruiken: van neutrale tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta. Planten die goed passen bij de Balanced Biotope trend zijn de Agapanthus, Forsythia en mossen.

Tip: maak gebruik van natuurlijke structuren, zoals imitaties van rauwe materialen steen, hout en textiel. Er hangt dan direct een milieuvriendelijke sfeer in de tuin.

Trend Recentered Stage
Bron: Bloemenbureau Holland

Recentered Stage

Houdt je meer van kleur? Dan is de tuintrend Recentered Stage ideaal voor jou. Van zachte pasteltinten tot pittige kleuren zoals geel, terra, blauw en paars. Bij deze trend draait het allemaal om speelse maar krachtige vormgeving van producten. Denk aan bogen, trappen en geometrische vormen.

Geometrisch gevormde bakken, potten en scheidingswanden maken een echte statement in de tuin. Wil je een spannend geheel creëren? Dat kan gemakkelijk door te zorgen voor hoogteverschillen in de tuin. Modulair tuinmeubilair past perfect bij deze tuintrend van 2021.

Tip: Creëer monochrome kleurvlakken door gele tulpen, blauw druifje en roze dahlia’s te planten. Dat wordt ongetwijfeld een eyecatcher.

Get inspired: Geometrie aan de muur: dit zijn onze favoriete geometrische ideeën

Trend Crazy Illusions
Bron: Bloemenbureau Holland

Crazy Illusions

Yay, nog meer kleur. Hier worden wij vrolijk van. De Crazy Illusions tuintrend staat voor plezier, vrijheid en ruimte. Het leuke is dat vrijwel alles kan en mag. Niets lijkt verkeerd.

De trend focust zich op bonte kleuren en metallics, van mint tot marineblauw maar ook knalgroen is te zien. Cirkels en bogen komen veel voor. Er wordt weer van alles gecombineerd: geverfde bloemen met gekleurd pampasgras en gedroogde flora bijvoorbeeld.

Een loungeset in één kleur en materiaal in de tuin? Nope, niet meer. Losse tuinmeubels van verschillende materialen en kleuren zijn het helemaal voor de Crazy Illusions tuintrend. Ga voor planten zoals sierananas en Bromelia voor een tropisch tintje in de tuin.

Lees ook: Waarom je déze vorm in 2020 in elk interieur terug gaat zien

Lees verder als je benieuwd bent naar andere trends voor 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloemenbureau Holland

Reageer op artikel:
Trend forecasting: dit kunnen we verwachten van tuintrends in 2021
Sluiten