Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 4 apr 2020

Alles voor een stijlvolle tuin: dit zijn de tuintrends van 2020

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, zijn we ook vaker in onze tuin te vinden. Tijd om een kijkje te nemen naar de tuintrends 2020 om ervoor te zorgen dat jouw tuin er dit voorjaar pico bello bijligt.

Volgens Leen Bakker worden dít de tuintrends 2020. Alle items op de onderstaande foto’s zijn te koop bij Leen Bakker.

Dit worden de tuintrends 2020

1. Vakantieparadijs

Alleen van de naam vakantieparadijs worden we extreem vrolijk. Een zonnige vakantie… dat kunnen we nu zeker wel gebruiken. Met deze tuintrend 2020 haal je die vakantie naar jouw eigen achtertuin. Door de etnische invloeden van de trend verander je jouw tuin namelijk in een echt vakantieparadijs.

Denk aan aardetinten in combinatie met stoere materialen voor een warme uitstraling van jouw tuin. Zo weet je zeker dat je goed zit, óók zonder zonneschijn.

2. Natuurlijk groen

Afgelopen winter hebben we al veel kamerplanten in huis gezien, nu is de tijd om ook buiten aan de slag te gaan met meer groen! Die planten doen het in combinatie met natuurlijke materialen als bamboe, hout en rotan namelijk heel goed. Maak het af met een paar botanische prints, en je hebt een tuin om heel gelukkig van te worden.

3. Beach Vibes

Misschien wel onze favoriete tuintrend 2020: beach vibes. Met deze trend tover je jouw tuin volledig om tot een strandtuin. In tegenstelling tot de tuintrend Vakantieparadijs, wordt er bij deze tuintrend meer gefocust op blauwtinten. Denk aan de blauwe lucht en de zee, volledige beach vibes.

Wanddecoratie van rotan, een bank gemaakt van pallets, een paar blauwe sierkussens… De strandtuin kenmerkt zich door rustige kleuren en natuurlijke materialen. Gebruik vooral verschillende blauwtinten door elkaar voor een speels effect. Denk maar aan de zee, die is ook niet op alle plekken even blauw. Als ondersteunende kleuren kan je gaan voor natuurlijke tinten zoals beige, taupe en zachtgeel.

Op de hoogte zijn van de laatste trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles voor een stijlvolle tuin: dit zijn de tuintrends van 2020
Sluiten