Al klaar voor de zomer? Dit is de beste manier om tuintegels schoon te maken

In de lente beginnen de schoonmaakkriebels bij ons flink te kriebelen. Niet alleen in huis, maar vooral ook in de tuin. We vinden namelijk niets lekkerder dan een frisse, kleurrijke tuin. Tuintegels vol groene aanslag horen daar absoluut niet bij. Tuintegels schoonmaken wordt een eitje met de volgende tips.

Tuintegels schoonmaken met groene zeep

Tuintegels schoonmaken gaat het allerbeste met groene zeep. Dit is een mild schoonmaakmiddel dat niet schadelijk is voor de bloemen en planten in de tuin, maar wel groene aanslag van de tuintegels met gemak wegkrijgt. Maak een sopje van groene zeep en heet water, en breng dit regelmatig aan op de vieze tuintegels. Het aanbrengen kan je het beste doen met een harde bezem, waarmee je de groene aanslag zo wegveegt. Laat dit nog even intrekken voordat je het sopje wegspoelt met water.

Lukt het niet met groene zeep? Dan is ook schoonmaakazijn of gewone azijn een schoonmaakmiddel dat nog wel eens wil helpen. Ook dit laat je even intrekken op de tegels, borstel je met een harde borstel in en spoel je met warm water weer weg.

Mossen en algen verwijderen

Heb je veel last van mossen en algen in de tuin? Deze verwijder je gemakkelijk met kokend water. Vul de waterkoker met een flinke hoeveelheid water, en breng het aan de kook. Je hoeft het alleen maar over de mossen en algen heen te gooien. Daarna kan je met gemak de mossen en algen wegkrijgen met een krabbertje.

Dit moet je vooral níét doen

Grijp niet naar blekende middelen als chloor en zout. Hiermee kunnen jouw mooie tuintegels namelijk flink van kleur veranderen, en dat kan niet meer terug hersteld worden. Dat is natuurlijk zonde, dus voorkom dit door geen bijtende middelen te gebruiken.

Meer handige tips voor de tuin

Reageer op artikel:
Al klaar voor de zomer? Dit is de beste manier om tuintegels schoon te maken
Sluiten