Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 19 mei 2021

Veel zon in de tuin? Deze tuinplanten zijn echte zonaanbidders

Veel zon, weinig zon, veel water of juist geen water, elke plant heeft zo zijn eigen behoeftes. Voor de gelukkige mensen onder ons met (heel) veel zon in de tuin: de onderstaande tuinplanten zijn échte zonaanbidders.

Wij zetten ze voor jullie op een rijtje.

Tuinplanten voor een zonnige tuin

In een zonnige tuin kunnen geen stralende tuinplanten ontbreken. Als er ’s zomers minstens vijf uur per dag zon schijnt spreken we van volle zon in de tuin. Het is belangrijk om goed te kijken naar de behoeftes van de planten voordat je ze in je tuin zet. Wij delen de mooiste zonaanbidders met jullie.

Plant talk: 7 bijzondere Philodendron plantensoorten die je wilt zien


Rozen

Rozen houden echt van de zon. Je hebt talloze soorten, maten en kleuren dus voor ieder wat wils. Jouw keuze kan je helemaal afstemmen op je tuin. Plaats de rozen alleen niet op een plek in je tuin waar al eerder rozen hebben gestaan.

Floriografie: deze betekenis schuilt er achter jouw bosje bloemen


De bodem heeft dan weinig voedingsstoffen over om de nieuwe plant goed te laten groeien. Geef ze af en toe een beetje water zodat de plant stevige wortels kan krijgen.

Ridderspoor

Met name vaste planten houden van veel zon. Deze planten zijn tuinplanten die in het voorjaar beginnen met bloeien en zomers prachtig uitbloeien. In het najaar sterven ze af om in de winter ondergronds te leven.

De Ridderspoor is zo’n plant. Hij bloeit volop in juni en juli. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan maar pas wel op voor je eigen huisdieren. De plant is namelijk giftig. De plant kan tot wel twee meter hoog worden, als dát geen eyecatcher is in je tuin…🌱

Daglelie

Een plant die ideaal is voor als je veel kleur wilt in je tuin: de Daglelie. De bloemen zijn tweekleurig en ruiken heerlijk. Fun fact: de bloemen van deze lelie bloeien slechts één dag, maar er komen elke dag weer nieuwe bloemen aan.

Naast de Daglelie houdt de Afrikaanse lelie ook wel van een beetje zon. Deze blauwe, paarse of witte bloemen zijn goed te combineren met andere vaste planten in je tuin. Geef hem wel regelmatig water.

Ooievaarsbek

Nog een vaste plant, deze tuinplant behoort tot de familie van Geraniums. Je kan kiezen tussen blauwe, paarse of roze bloemen. Ze bloeien erg lang: sommige soorten bloeien wel tot november door. Hun standaard bloeiperiode is van mei tot september.

Verder is het is een makkelijk te verzorgen plant en groeit hij op alle soorten grond prima. Dat betekent dat je hem ook in potten zou kunnen zetten in je tuin.

Duizendblad

Deze vaste tuinplant houdt van de zomer. Het is een bloeiende plant en groeit volop in juni en juli. De plant heeft een gele kleur en het leuke aan het Duizendblad is dat hij zich vermeerdert in de tuin en erg heel veel vlinders op af zullen komen.

Prachtige tuinplanten: Kamperfoelie

Dit is ook een van de tuinplanten die heerlijk ruikt. De Kamperfoelie is een klimplant met prachtige gekleurde bloemen. Hoe meer zon, hoe meer bloemen. Ideaal voor de in de zonnige tuinen dus. Ze groeien snel en kunnen zes meter hoog worden, af en toe snoeien raden we dus wel aan.

Achtertuin klaar? Pak dan eens je voortuin aan met déze voortuin ideeën

Tuinplanten
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DirectplantPerennialpower

Reageer op artikel:
Veel zon in de tuin? Deze tuinplanten zijn echte zonaanbidders
Sluiten